Stokçuya ağır ceza

AK Parti, stokçuluk yapanlara ağır cezalar getiren 8 maddelik Yasa Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Stokçuluk yapanlara 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza verilecek.

Haberler 14.12.2021 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Mula Milletvekili Yelda Erol Gökçan ve 41 milletvekilinin imzasn tayan 8 maddelik baz kanunlarda deiiklik öngören yasa teklifi, TBMM Bakanlna sunuldu. Teklifle uygulamada ortaya çkan ihtiyaçlarn karlanmas amacyla baz kanunlarda deiiklikler yaplmas amaçlanyor.

LMANLARIN LETME SÜRELER 49 YILA çIKARILIYOR

Teklifle; Türkiye Denizcilik letmeleri Anonim irketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollar letmesi Genel Müdürlüüne ait baz limanlarna iletme hakk veriliyor. Bu kapsamda bavuru gerçekletirilmesi ve sözlemeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde sözlemelerin süresinin 49 yla kadar uzatlmas amaçlanyor.

STOKçULUK YAPANLARA 100 BN TL LE 2 MLYON TL PARA CEZASI GELYOR

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakknda Kanununda yaplan deiiklik ile üretici, tedarikçi ve perakende iletmeler tarafndan piyasada darlk yaratc, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulamasn engelleyici faaliyetlerde bulunulmas yasaklanyor. Kamuoyunda stokçuluk olarak bilinen faaliyetler de yeniden düzenleniyor. Buna göre; yaplan deiiklik ile bu faaliyetlerde bulunanlar hakknda uygulanacak müeyyide arlatrlarak cezann etkinliinin ve caydrclnn artrlmas amaçlanyor. Ayrca, cezann alt ve üst snrlar ile bu snrlar arasndaki fark yeniden belirleniyor. Bu çerçevede stokçuluk yapanlara daha önce verilen alt snr 50 bin TL, üst snr 500 bin TL olan cezalar yeni kanunla, alt snr 100 bin TL ile üst snr 2 milyon TL olarak belirleniyor.

Ana Sayfaya Git