Su gibi çözüm!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlatılan ve 1 Şubat’ta sona eren “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile vatandaşların 29,5 milyon TL borcunu yapılandırdıklarını söyledi.

Haberler 05.02.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, su faturas borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yaplandrmak isteyen abonelerin, yaplandrmadan faydalanmas için balatlan ve 1 ubatta sona eren Su Gibi çözüm kampanyas ile ilgili basn açklamas yapt. DSK Genel Müdürlüü toplant salonunda düzenlenen basn açklamasnda konuan Tuti, 31 Austos 2020 öncesinden su borcu olan vatandalarmzn bu borçlarn ödeyebilmeleri için DSKnin büyük imkanlar sunduunu anmsatt.

BU MKANDAN TÜM ABONELERMZN FAYDALANMALARINI STEDK

Tüm abonelere web sitesi ve sms yolu ile ulatklarn belirten Tuti, Diyarbakr genelinde bilboard, afiler, el broürleri ile gazete ve radyo ilanlar ile, araçlarmzdan sesli anonslar ile sokak aralarnda kampanyay halkmza duyurmaya çaltk. Borcu çok olan abonelerimizi teker teker telefon ile aramalar yaptk. Ayrca adreslerine gidip bilgilendirme yaparak bu imkandan tüm abonelerimizin faydalanmalarn istedik. Kampanya süresince vezne saymz iki katna, yaplandrma masa saymz üç katna çkartlarak vatandalarmzn daha rahat hizmet almalar saland dedi.

Kampanya çalmalarna gece 24.00e kadar merkez ve 13 ilçede devam ettiklerini belirten Tuti, müracaata gelen hiçbir vatandan geri çevrilmeden ilemlerinin gerçekletirildiini söyledi. Tuti, Ayrca bu süreçte Alo 185 çar merkezimiz araclyla 65 ya üstü ve engelli vatandalarmza evden çkmadan yaplandrma hizmeti verilmitir diye konutu.

29,5 MLYON TL BORç YAPILANDIRILDI

Vatandalara duyarllklar için teekkür eden Tuti, unlar söyledi:

Yaplandrma kanunu çktnda 167 milyon TL alacamz vard. Bunun yaplandrma kapsamna giren 102 milyon TL nin 29,5 milyonu yaplandrm oldu. 90 bin 783 abonemizden yaplandrmadan faydalanan 21 bin 921 abonemiz ile temiz bir sayfa açtk teekkür ediyoruz. Yaplandrmadan faydalanan 21 bin 921 abonemizin 13.005i 10 milyon 921 bin 131 lira 15 kuru pein ödemeden yararlanm. 8916 abonemiz ise 18 milyon 392 bin 966 lira 90 kuru taksitlendirme imkanndan faydalanmtr. Toplamda 29,5 milyon TL yaplandrld.

DYARBAKIRDA YATIRIMLARIMIZA HIZ VERMEK STYORUZ

Geriye kalan abonelerin de bir an önce borçlarn kapatmalarn arzu ettiklerini belirten Tuti, Onlarla da temiz bir sayfaya balamak ve Diyarbakrmzda yatrmlarmza hz vermek istiyoruz. DSK kar amac gütmeyen hizmet odakl bir kurulutur. Tüm abonelerimizle temiz bir sayfa açp eksik bir ey brakmak istemiyoruz. Tahsilatlarmz yapp kayp kaçaklarmz azaltp, aldmz her kuruu tüm gücümüzle vatandalarmza yatrm hizmeti olarak döndüreceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git