Su sıkıntısı son bulacak

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Yüksekova Beledi̇yesi̇, gerçekleştirdiği alt ve üstyapı çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştirirken, yıllardır devam eden su sorununu da 80 milyon liralık yatırımla çözmeyi planlıyor.

Haberler 01.10.2020 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlarla teröristlerden temizlenen Yüksekovada, görevlendirme yaplmasnn ardndan yllardr ihmal edilen sorunlar gelitirilen projelerle çözüme kavuturuluyor.

lçe sakinlerinin yaad skntlar gidermek için yatrm ata balatan belediye, birçok alanda önemli hizmetleri hayata geçirdi.

80 MLYON HARCANACAK

Yaplan anket çalmalar ve kamuoyu aratrmalarnda öne çkan sorunlar gündemine alan belediye, içme suyu skntsnn giderilmesi için balatt 80 milyon liralk projeyi tamamlamak için gün sayyor.

Devlet Su leri i birliiyle 3 yl önce yapmna balanan ve yüzde 90 tamamlanan içme suyu artma tesisi sayesinde ilçe sakinlerinin yllardr özlemini duyduklar temiz ve kesintisiz içme suyuna kavuturulmas hedefleniyor.

Proje ile Dilimli Barajndan 30 dönümlük alana ina edilen artma tesisine aktarlacak su, artldktan sonra 7 kilometrelik isale hattyla ebekeye balanacak ve ilçenin 2050 ylna kadar su ihtiyac karlanacak.

Ana Sayfaya Git