Su tutulmaya başlandı

Yüksekova Dilimli Barajı'nda su tutulmaya başlandı

Haberler 20.04.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKARnin Yüksekova ilçesinde, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünce yaplan ve geçen yl tamamlanan Dilimli Barajnda su tutulmaya baland. Baraj, 2045 ylna kadar Yüksekovann içme ve sulama suyu ihtiyacn karlayacak.

Yüksekova- Esendere karayolu üzerinde kurulan ve 1995 ylnda yapmna balanan Dilimli Barajndaki çalmalar geçen yl tamamland. Yaklak 2.5 kilometre alan üzerinde, yükseklii 93, genilii ise 374 metre olan baraj 2045 ylna kadar yaklak 100 bin nüfuslu olan Yüksekovann içme ve sulama suyu ihtiyacn karlayacak. Geçtiimiz yl sonbahar aylarndan itibaren su tutulmaya balanan barajda, beklenilen seviyenin çok üstünde su toplanrken, bunun da k ve ilkbahar aylarndaki youn yalardan kaynakland belirtildi.

SU TUTULMAYA BALANDI

Yüksekova Kaymakam Ramazan Kendüzler, baharn geliiyle doyumsuz manzara sunan baraj çevresinde de çeitli çalmalarn yaplacan söyleyerek, Barajmz geçen yl bitti. Sonbahar mevsimiyle barajda suyun tutulmasn saladk. Ya oranndan dolay barajmz ciddi anlamda su tutmaya balad. Devletimizin imknlaryla yaplan Dilimli Baraj ilçemizin temiz içme suyu ve tarm arazilerimizin su ihtiyacn da karlayacak dedi.

Ana Sayfaya Git