Su tutulmaya başlandı

Ergani Barajı'nda su tutulmaya başlandı

Haberler 09.10.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünce Diyarbakrda ina edilen Ergani Barajnda mutlu sona ulaldn belirterek, Baraj kapaklar kapatlarak su tutma ilemine baland. ifadesini kulland.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Diyarbakrda sulu tarma geçi salanarak yöre halknn gelir seviyesinin yükseltilmesi için GAP kapsamnda baraj ve sulama sistemlerinin yapm hzla sürüyor.

Ergani Barajnda su tutulmaya baland

Bu kapsamda inaat çalmalar tamamlanan Ergani Barajnda derivasyon girii su tutma kirileri indirilerek tkaç betonuna baland.

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Pakdemirli, baraj projesinde mutlu sona ulaldn ve kapaklar kapatlarak su tutma ilemine balandn bildirdi. Pakdemirli, temelden yükseklii 54 metre olan ve 14,51 milyon metreküp su biriktirme kapasitesine sahip bulunan barajda depolanacak suyla 18 bin 660 dekar arazinin sulanacana dikkati çekti.

Pakdemirli, Bölgedeki bereketli topraklarn suyla bulumasyla 2019 yl birim fiyatlaryla ülke ekonomisine yllk 12 milyon 800 bin lira katk salanmas hedefleniyor. ifadesini kulland.

- çiftçi ikinci ürün olarak msr ekebilecek

Ergani Barajnn sulama projesinde inaat çalmalarnn devam ettiini bildiren Pakdemirli, çalmalar 2020 yl sulama sezonundan önce tamamlamay hedeflediklerini belirtti.

Pakdemirli, Bölgede yaplacak sulu tarmla birlikte tahl üretimi yapan çiftçi ikinci ürün olarak msr ekebilecek. Bu sayede bölge üreticimizin gelirinde 3-5 kat art olacak. Bölge insan refaha kavuacak. Sulu tarmla birlikte bölgede istihdama da katk salanacak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git