Su ve kanalizasyon hizmetleri elektronik ortamda yürütülecek

Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre belediye ve bağlı kuruluşlara ilk abonelik başvurusu, devretme, kapatma ve ödeme işlemleri e-Devlet üzerinden yapabilecek ve sonuç ilgili kişiye elektronik ortamda iletilebilecek

Haberler 25.12.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyeler ve bal kurulular, su ve kanalizasyon hizmetlerinde ilk abonelik bavurusu, devretme, kapatma ve ödeme ilemlerini elektronik ortama tayacak.

çevre ve ehircilik Bakanlnca, Belediye Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul ve Esaslara likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, vatandalar belediye ve bal kurululara ilk abonelik bavurusu, devretme, kapatma ve ödeme ilemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek ve sonuç ilgili kiiye elektronik ortamda iletilecek.

Bu ekilde yaplan ilk abonelik bavurusu ve devretme ilemleri için belediye ve bal kurulularnca aboneler ile mesafeli sözlemeler yaplacak.

Mesafeli sözleme hükümlerinin yürürlüe konulabilmesi için ilk abonelik tesisi ilemleri için belirlenen bedellerin ödenmi veya taksitlendirilmi olmas, devretme ilemleri için ise belirlenen bedellerin ödenmi olmas gerekiyor.

Elektronik ortamda yaplan abonelik kapatma ilemleri için belediye ve bal kurulular tarafndan abone sayacndaki kontroller yaplacak, varsa kapama endeksi girilecek.

Abonelik kapatma ilemlerinin gerçeklemesi için tüm borcun ve kapatma ilemleri için belirlenen ücretlerin ödenmesi art olacak.

Belediyeler ve bal kurulular bavuru yapanlar ile ön bilgilendirme formunu ve KVKK aydnlatma metnini elektronik ortamda paylaacaklar.

Yönetmelikle mesafeli sözleme için öngörülen hususlara ilikin belediyeler veya bal kurulularca gerekli her türlü idari, teknik ve hukuki düzenlemeler 31 Aralk 2021e kadar bitirilmi olacak.

Ana Sayfaya Git