Sulama birliklerine borç uyarısı

Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş, sulama birliklerinin milyonlarca lirayı bulan elektrik borçlarını ödemeleri için son kez uyarıda bulundu.

Haberler 17.10.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Perakende Sat A, sulama birliklerinin borçlarn 1 Kasma kadar ödemesi gerektiini belirterek, söz konusu tarihe kadar ödeme yapmayan birliklerin elektriinin kesilecei bildirdi.

Dicle Elektrik tarafndan yaplan yazl açklamada, sulama birliklerinin elektrik borçlarnn milyonlarca liray bulduu kaydedildi.

Açklamada borçlarn ödenmemesi durumunda irketin kesintisiz enerji tedariki salamasnn mümkün olmad belirtilerek, Herkes tükettii bir eyin bedelini ödemek zorundadr. ifadesi kullanld.

SULAMA BRLKLER

Söz konusu birliklere daha önce yasal bildirim ve yazl uyarlarla ulald vurgulanan açklamada, öyle denildi:

1 Kasm 2017 tarihine kadar borcunu ödemeyen sulama birlii hakknda, Tüketici Hizmetleri Yönetmeliinin zamannda ödenmeyen borçlar nedeniyle elektriin kesilmesini düzenleyen 15. maddesi uyarnca elektrik kesme ilemi uygulanacak. Türkiye genelinde elektrik gücü ile yaplan tarmsal sulamann yaklak yüzde 50si Dicle Elektrik bölgesinde gerçekletiriliyor.

BORç UYARISI GELD

Bu nedenle de enerji irketi, tarmsal sulamada biriken alacaklarndan dolay, çiftçileri ödemelerini zamannda yapmalar konusunda sklkla uyarmak zorunda kalyor. Yaplan incelemeler sonucunda baz sulama birliklerinin 2013ten kalma borçlarn dahi ödemedikleri belirlendi. Özellikle anlurfadaki pompaj ile sulama yapan birliklerin geçmi dönemden kalan borçlarn ödemediklerinden, bundan sonra elektrik verilemeyeceini tekraren belirtiyoruz. Söz konusu birliklerin üyesi olan çiftçilerin maduriyet yaamamalar için bu hususu göz önüne bulundurmalarn bir kez daha hatrlatmak isteriz.

Açklamada, 1 Kasm itibaryla borcunu ödeyen sulama birliklerinin elektrik almaya devam edecekleri, elektrii kesilen abonelerin ise daha sonra güncel borçlarn ödeyerek yeniden elektrik hizmeti alabilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git