Sulama borçlarına yasal süreç işliyor

Ülke genelinde elektriğe dayalı tarımsal sulamanın yaklaşık yarısının yapıldığı Dicle Elektrik'e bağlı bölgede borcu bulunan tarımsal sulama aboneleri için yasal süreç uygulanıyor.

Haberler 18.11.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik, tarmsal sulama abonelerinin sknt yaamamalar için birikmi olan elektrik borçlarn ödemeleri konusunda çarlar yaparak, borçlu çiftçilere tebligat göndermeye balad. Buna ramen borcunu ödemeyen çiftçiler için Devlet Su leri Genel Müdürlüünün Resmi Gazetede yaymlanan Tarmsal Sulamaya likin Vadesi Geldii Halde Ödenmeyen letme Ve Bakm Ücreti Veya Su Kullanm Hizmet Bedeli ile Elektrik Enerjisi Borcu Bulunan çiftçilerin Borçlarnn Tarmsal Destekleme Ödemelerinden Mahsuben Alnmasna likin Teblii uygulanyor.

TARIMSAL SULAMA ABONELER

Söz konusu teblide, Bu tebliin amac, devlet tarafndan yaplacak tarmsal destekleme ödemesi almaya hak kazanan çiftçilerin vadesi geldii halde ödenmeyen sulama iletme ve bakm ücreti veya su kullanm hizmet bedeli ile münferiden tarmsal sulamada kullanlan elektrik enerji borcu bulunmas ve borç bilgisinin tarmsal destekleme ödemesi yapacak bankaya bildirilmesi halinde; banka tarafndan borç tutarnn destekleme ödemelerinden mahsup edilerek alacakl olan kurum, kurulu veya irkete aktarlmas ile kalan ksmn çiftçiye ödenmesine ilikin usul ve esaslar belirlemektir deniliyor.

BORçLARINI ÖDEMEYEN çFTçLER

Ayn mevzuat kapsamnda tarmsal destekleme tanmnn içerisine dorudan gelir destei, fark ödemesi, telafi edici ödemeler ve krsal kalknma desteklerinin de girdii belirtildi. Dicle Elektrik, söz konusu tebli uyarnca sadece Diyarbakrda borcunu ödemeyen tarmsal sulama abonelerinin listesini belli zamanlarda ilgili bankaya iletmeye devam ediyor. Yaplan tarmsal desteklemelerden hangilerinden kesinti yaplp yaplmayaca konusunda enerji irketinin herhangi bir tasarrufu bulunmazken, Diyarbakrda borçlu tarmsal sulama abone saysnn yaklak 150 olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git