Sulama sezonu

Diyarbakır'da 2021 yılı sulama sezonu başladı. Kentte bu yıl sulama sezonunda toplam 577 bin 670 dekar tarım arazisinin sulanması bekleniyor.

Haberler 11.05.2021 - 01:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR-Tarm ve Orman Bakanl, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü yapt yatrmlarla modern sulama sistemlerini yaygnlatrmaya, tarmda su tasarrufu salamaya, çiftçilerin kazançlarn dorudan ve dolayl yollarla artrmaya ve ülke tarmna katk sunmaya devam ediyor. DS Genel Müdürü Kaya Yldz, 2021 ylnn Tarm ve Orman Bakan Dr. Bekir Pakdemirli tarafndan Su ve Sulamada Hamle Yl olarak ilan edildiini hatrlatt.

SULAMA SEZONU

Yldz, Bu sebeple 2021 yl sulama yatrmlarmzda hamle yl olacaktr. Bu kapsamda bölgesel kalknma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP bata olmak üzere özellikle sulama yatrmlarmz hzlandrarak verimli topraklarmzn bereketine bereket katmak için çalmaktayz. DS olarak modern sulama projelerini gelitirerek uygulamaya koymaktayz. Modern sulama ile tarmda salanan verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl art salyor. Bu durum bir yandan krsal kalknmann hedeflerinden olan yoksulluun azaltlmas amacna hizmet ediyor bir taraftan da yaam standardn yükseltiyor. Bu kapsamda Diyarbakrda 20 Nisan 2021 tarihinde balayan 2021 yl sulama sezonunda toplam 577 bin 670 dekar tarm arazisinin sulanacak. Diyarbakrda toplam 577 bin 670 dekar tarm arazisinde yaplacak sulu tarm ile birlikte 2021 yl birim fiyatlar ile ülkemiz ekonomisine 491 milyon lira katk salanmas hedefleniyor. çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon diliyoruz. Bizler DS olarak ülke tarm ve ülke insan için özveri ile çalmaya devam etmekteyiz. Tarm arazilerinin suya kavumasn, modern sulama sistemlerinin yaygnlamasn ve özellikle de su tasarrufu salanmasn önemsiyoruz. çalmalarmz da bu yönde kararllkla sürdürüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git