Sulama sistemine hibe desteklemesi

2017 Yılı Basınçlı Sulama Sistemleri Hibe desteklemesi başvuruları ile ilgili toplantı yapıldı.

Haberler 20.01.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü Krsal Kalknma ve Örgütlenme ubesi, Basnçl Sulama Sistemleri hibe destekleme bavurulur öncesi zirve yapt. Toplantda, tüm çiftçilerin faydalanmasn yönünde çaba sarf edilmesi istendi.

2017 yl basnçl sulama sistemleri hibe desteklemesi bavurular ile ilgili olarak, Diyarbakrdaki sulama firmalar ile bilgilendirme toplants düzenlendi. Toplantya, Krsal Kalknma Ve Örgütlenme ube Müdürü Bayram Sevinçer, Ziraat Mühendisleri Murat Türker ve Frat Yaar ile birlikte elektrik-elektronik mühendisi Aydn Karada ve faaliyette bulunan birçok firma katld.

çFTçLERN YARARLANMASI

Toplantda, Krsal Kalknma ve Örgütlenme ubesi personellerince, sulama firmalarna bavuru yapacak olan çiftçilerin müracaat dosyalarnda olmas gereken bilgi ve belgeler ile müracaat esnasnda dikkat edilmesi gereken hususlar hakknda, bilgiler verildi.

HBE ORANINI ARTIRABLMEK

Hibe destei alacak proje saysnn ve basnçl sulama sistemleriyle sulanan alanlarn artrlmasnn hedeflendii toplantda,

2006 ylndan buyana toplam 1284 proje 33.588.572 TL hibe destei saland bildirildi. 169 bin 179 dekar alan basnçl sulama sistemleriyle tesislendirildii ifade edilirken, bavuru dosyalarnda görülen ve dosyalarn elenmesine sebep olabilecek eksikliklerin giderilmesiyle, hibe destei alacak proje saysnn ve basnçl sulama sistemleriyle sulanan alann artmasnn bu yl temel hedef olduu vurguland.

Ana Sayfaya Git