Sulamaya destek!

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi için başvurular bu yıl için 15 Mart mesai bitimine kadar, diğer yıllarda 1 Ocak-28 Şubat'ta gerçekleştirilecek

Haberler 23.02.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal kalknma destekleri kapsamnda, tarmsal sulama amaçl güne enerjisi sistemleri ile akll sulama sistemi yatrmlar destek kapsamna alnd.

Tarm ve Orman Bakanl tarafndan hazrlanan Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakknda Teblide Deiiklik Yaplmasna Dair Tebli, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Düzenlemeyle teblie, yerletirilen sensörler araclyla topraktaki nem orannn alglanarak merkezden veya mobil uygulamayla uzaktan ya da otomasyon araclyla kontrol edilen sulama sistemleri için akll sulama sistemi ve proje kontrol görevlisi, resmi kontrol tanmlar eklendi.

Tarmsal sulama amaçl güne enerji sistemleri ve akll sulama sistemleri de krsal kalknma destekleri kapsamna alnd.

TARIMSAL SULAMAYA DESTEK

Tarmsal sulama amaçl güne enerji sistemleri kurulmas bavurular çerçevesinde, güne paneli, pompa, filtre, kontrol ünitesi, ana ve yan dallara ait borular, balant ekipman, vanalar, damlatc ve yamurlama ekipman gibi sadece tarla içinde kullanlan malzemelerin bavuruya ait parsellerde sisteminin çaltrlmas, eksiksiz montaj kontrollerinin yaplmas ve tespit tutanaklarnn düzenlenmesi konularnda hibe destei salanacak.

Akll sulama sistemleri kurulmas bavurular kapsamnda da sensörler, tam otomatik fitreler, kartrcl gübre tanklar, debi kontrollü gübreleme pompalar, solenoid vanalar, meteoroloji istasyonlar ve kontrol sistemleri gibi sadece tarla içinde kullanlan malzemelerin bavuruya ait parsellerde sisteminin çaltrlmas, eksiksiz montaj kontrollerinin yaplmas ve tespit tutanaklarnn düzenlenmesi de hibe destei kapsamnda deerlendirilecek.

Tebli kapsamnda yaplacak bavurular, bu yl için 15 Mart mesai bitimine kadar, dier yllarda 1 Ocak-28 ubat döneminde gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git