Sulamaya hibe!

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, bireysel sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği verilmesi yönündeki tebliğ yayımlandı.

Haberler 03.01.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl, krsal kalknma destekleri kapsamnda bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakknda tebliin Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürü Mustafa Ertan Atalar, bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi ve üreticiler tarafndan kullanm yaygnlatrlarak, daha kaliteli bir üretim elde etmelerinin amaçlandn bildirdi.

Atalar öyle dedi; Bakanlmz tarafndan, 7 Aralk 2017 tarihli Resmi Gazetede yaymlanan tebli ile 1 Ocak 2018 ile 31 Aralk 2020 tarihleri arasnda, krsal alanda ekonomik ve sosyal gelimeye katk salamak için belirlenmi bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesini ve üreticilerimiz tarafndan kullanmn yaygnlatrlarak, daha kaliteli bir üretimi amaçlyoruz. Söz konusu destekleme program ile 2018-2020 yllar arasndaki 3 yl boyunca her yl 1 ocak tarihinden itibaren 60 günlük bavuru süresi içinde çiftçilerimiz desteklemeden faydalanmak için hazrladklar bavuru dosyas ile l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüümüze müracaatta bulunabileceklerdir.

HBE DESTE

Krsal kalknma destekleri kapsamnda, bireysel sulama sistemlerine hibe desteiyle ilgili programn 7 yatrm konusunu içerdiine deinen Atalar, çiftçilerimizin tarla içi damla sulama sistemi kurulmas, tarla içi yamurlama sulama sistemi kurulmas, tarla içi mikro yamurlama sulama sistemi kurulmas, tarla içi yüzey alt damla sulama sistemi kurulmas, lineer veya center pivot sulama sistemi kurulmas, tamburlu sulama sistemi kurulmas, güne enerjili sulama sistemi kurulmas konularnda hibe desteine bavuru yapabilecekler. Hibe program kapsamnda belirtilen konularda bir milyon TLye kadar olan projelere KDV hariç yüzde 50 orannda hibe destei verilecek. Proje bedelinin bir milyon TLyi amas durumunda ise aan ksm yatrmc tarafndan ayni katk olarak karlanacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git