Sulanır alan genişliyor

Şanlıurfa'da çiftçiler, sulama birliklerinde yönetim modelinin değişmesinden memnun kaldı.

Haberler 26.02.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, depolama hacmi 50 milyar metreküpe yakn olan Atatürk Barajndan yllk ortalama 26-27 milyar metreküp su ak salanarak anlurfa ve Mardinde 1,5 milyon dönüm sulanr hale getirilecek.

Bölgede yürütülen çalmalar kapsamnda anlurfada sulama birliklerinin yönetim modelinde deiiklie gidildi.

Yeni yönetim modeli sayesinde sulanacak alanlar artmasna ramen su ve enerjide büyük tasarruf salanrken, çiftçiler yeni modelden memnun kald.

SULANACAK ALANLAR

Topçu Günda Sulama Birlii üyelerinden brahim Erk, bakm onarm faaliyetleri açsndan sulama birliinin salam olduu hizmetlerden dolay memnuniyet duyduunu belirterek, enerji kesintilerinin ortadan kalktn, böyle sorunlarn yaanmamas için DS 15. Bölge Müdürlüünün büyük çaba sarf ettiini söyledi.

Tektek Sulama Birlii çiftçisi Mahmut Ata da sulama birlii ve çalanlarnn sunmu olduu hizmetlerden dolay mutlu olduklarn ifade etti.

Yeni yönetim modeli sayesinde bakm ve onarmlarn zamannda yapldn kaydeden Cullap Sulama Birlii çiftçisi Ahmet Demirol ise yeteri miktarda su alabildiklerini, artk su skntsnn kalmadn belirtti.

Haktanr Sulama Birlii üyesi Halil Okay da yeni yönetim modelinden memnuniyet duyduunu ve sulama sknts yaamadklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git