Sultan Kösen'den, elektrik kesintisine tepki

MARDİN'in Derik ilçesine bağlı Alibey köyü Dede mezrasında yaşayan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na 2 metre 51 santimerelik boyu ile yeryüzünün yaşayan en uzun insanı unvanı ile giren Sultan Kösen, 3 gündür devam eden elektrik kesintisine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kösen, 'Mardin'in köylerinde 3 gündür kesilen elektrik yüzünden ben uzaya gitmeyi karar verdim' mesajını paylaştı.

Haberler 22.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ve Kzltepe ilçelerinin baz köylerinde, 3 gündür yaanan elektrik kesintisi vatandalarn tepkisine yol açt. Derik ilçesine bal Alibey köyü, Dede mezrasnda yaayan ve 2.51 metre boyuyla dünyann yaayan en uzun insan olarak Guinness Rekorlar Kitabna ismini yazdran Sultan Kösen de, elektrik kesintilerine sosyal medya hesabndan tepki gösterdi. Kösen, Facebook hesabnda yapt paylamda, Mardinin köylerinde 3 gündür kesilen elektrik yüzünden ben uzaya gitmeyi karar verdim. çünkü artk sosyal medya hasaplarimiza bakamyorum. çünkü arjlar bitti. Haklarnz halal edin, artk uzaydan takip edersiniz dedi.

DEDA: 2016 YILINDAN KALAN 400 MLYON LRA BORç VAR

Dicle Elektrik Datm Anonim irketi yetkilileri ise, Mardin bölgesinde elektrikle tarmsal sulama yapan çiftçilerin 2016 ylndan kalma 400 milyon lirann üzerinde borçlar bulunduunu belirterek, 2017 ylna ait borçlarn da hala ödenmediini kaydetti. Yetkililer, Dicle Elektrik Datm olarak, enerji arzn sürdürebilmemiz için 2 yldan bu yana bekleyen alacamz tahsil etmemiz gerekiyor. Pein parayla aldmz elektrii tüketiciye veriyoruz ancak bu denli yüksek meblalarn ödenmemesi ileyiisekteye uratyor. Meskende elektrik kesintisine gitmemiz söz konusu deil. Biz sadece uzun süreden bu yana borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriini kestik. Ne kadar önlem alsak da, borcunu ödemi olan baz aboneler de bu durumdan etkilenebiliyor. Ayn hattan beslenen ve borcu olmayan baz çiftçilerin de elektriinin kesildiine yönelik ikayetler alyoruz. Bu konuya ilikin saha çalmas balattk. Elektrik borcu olmayan çiftçilere enerji ihtiyaçlarn gidermeleri için jeneratör destei salayacaz, jeneratörün kira ve yakt giderini ödeyeceiz. Borcu olmayan müterilerimizin, dierleri yüzünden sknt yaamasn hiçbir ekilde istemiyoruz açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git