Sulu tarımdan ekonomiye katkı

Şanlıurfa'da bu yıl sulanan 304 bin hektarın üzerindeki araziden ülke ekonomisine sağlanan katkının 2 milyar lirayı aştığı bildirildi.

Haberler 05.11.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) 15. Bölge Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, Orman ve Su leri Bakanlnn DS araclyla yapt yatrmlarla modern sulama sistemlerinin yaygnlatrlmasna, tarmda su tasarrufu salanmasna, çiftçilerin kazançlarnn dorudan ve dolayl yollarla artrlmasna ve ülke tarmna katk sunulmasna devam edildii belirtildi.

Klasik sulama sistemlerinde 8 hektarlk sulama alanna saniyede ortalama 30 litre su verilirken modern sulama yöntemlerinden yamurlama ve damlama sulamalarda 8 hektara saniyede ortalama 10 litre su verilerek ciddi oranda tasarruf saland vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

SULAMANIN EKONOMYE KATKISI

anlurfa ve ilçelerimizde 2019 ylnda toplam 304 bin 33 hektar arazide yaplan sulu tarm, bu yl ülkemiz ekonomisine 2 milyar 228 milyon 247 bin 500 lira katk salamtr. Modern sulama ile tarmda salanan verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesi, çiftçi gelirlerinin de dorudan ve dolayl artn salyor. Bu durum bir yandan krsal kalknmann hedeflerinden olan yoksulluun azaltlmas amacna hizmet ediyor bir taraftan da yaam standardn yükselttii için göçü önlüyor.

DS olarak ülke tarm ve ülke insan için özveriyle çalmaya devam etmekteyiz. Tarm arazilerinin suya kavumasn, kapal sistem sulamann yaygnlamasn ve sulamada su tasarrufu salanmasn önemsiyoruz.

Ana Sayfaya Git