Süne mücadelesi bölge değerlendirme toplantısı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Sağlığı Daire Başkanlığınca 10 ilin katılımı ile süne mücadelesi bölge değerlendirme video konferans toplantısı yapıldı.

Haberler 11.05.2020 - 22:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süne mücadelesi kapsamnda yaplmakta olan sürvey sonuçlarnn görüülmesi ve süne mücadelesi çalmalarnn deerlendirilmesi amacyla korona virüs pandemisi nedeniyle Tarm ve Orman Bakanl Bitki Sal Daire Bakanlnca 10 ilin katld süne mücadelesi bölge deerlendirme video konferans toplants yapld. anlurfa, Adyaman, Ar, Mardin, Siirt, rnak, Batman, Elaz, Malatya, Diyarbakr illerinin katld toplantya ilimiz adna Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürü Sedat Bayar katld.

SÜNE MÜCADELES

Toplantda klak sürveyleri, kymetlendirme, parazitlendirme ve nimf sürveyleri görüülerek süne mücadelesi çalmalar deerlendirildi. Toplantya Diyarbakr adna katlan Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürü Sedat Bayar, üretimin kesintisiz sürdüünü 121 teknik personelle süne mücadelesine baladklarn, arazilerin iyi durumda olduunu söyledi. Bayar, önümüzdeki 15-20 gün boyunca böyle devam etmesi durumunda çok bereketli bir sezon geçireceklerini ifade etti. Bayar, süne çalmalarnn her yl büyük bir ciddiyet ve özveri ile yapldn bu sene ise korona virüs salgn nedeniyle çalmalarn dier yllara göre arttn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git