Süne uyarısı!

Diyarbakır'da hububat alanlarında büyük zararlara neden olan süneyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberler 17.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Merkez Sur ilçesine bal Alibardak köyünde hububat alanlarnda büyük zararlara neden olan süneyle mücadele bilgilendirme toplants yapld.

Sur lçe Tarm Orman Müdürü Mahmut Akba, teknik elemanlar ve Alibardak köyü çiftçilerinin katlmyla gerçekletirilen 2019 yl Süne mücadelesi bilgilendirme toplantsnda, Diyarbakrda hububat alanlarnda yllardr büyük zararlara neden olan sünenin, Tarm ve Orman l Müdürlüü Teknik elemanlar tarafndan buday alanlarnda yaplan tespit çalmalarnda younluunun fazla olmas, teknik elemanlarn bilgileri dorultusunda çiftçilerin bu uyarlar dikkate alarak uygun zamanda, uygun doz, alet ve ekipmanla ilaçlama yapmalar faydal olaca belirtildi.

SÜNE LE MÜCADELE

Köyde çiftçilerle yaplan sohbette özelikle hububat ve baklagil hastalk ve zararllar konusunda bilgiler verildi. Hububatta özellikle bu dönemde kök ve kök boaz çürüklüü ile daha sonraki dönemlerde pas ve septoria gibi yaprak hastalklarnn oluturabilecei zararlara kar tedbir alnmas gerektii hususuna deinildi. Süne mücadelesinde de en önemli unsurun klam ergin mücadelesi eklinde deil de nimf döneminde mücadele yaplmas gerektii vurgu yapld.

Yaplan deerlendirmeler neticesinde bu yl Diyarbakrda yaan yalarda göz önünde bulundurulduunda hububat ve baklagil hastalk ve zararllaryla etkin mücadele için mutlaka doru zamanda ve doru dozda kimyasal ilaçlamann yaplmas gerektii ifade edildi.

Diyarbakrn 12 ilçesinde, 20 ilçe ve 8 l kontrolör ekibi olmak üzere toplam 132 idari teknik ve yardmc personel ile süne mücadelesi balatlaca açkland.

Bilgilendirme toplantsna Sur lçe Kaymakam Abdullah çiftçi, Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, l Müdür Yardmclar Mustafa Korkutan ve Vedat Güler ile kurum ube müdürleri katld.

Ana Sayfaya Git