Sur böyle olacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapacağı peyzaj çalışmasıyla tarihi yeşille buluşturacak.

Haberler 09.01.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK Bakan Ergün Turan, dar gelirli vatandalar konut sahibi yaparken, vatandalarn ihtiyaç duyduu sosyal alanlar ve yeil alanlar da ina etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

TARH LE YELN BULUMASI

Diyarbakrn Sur ilçesinde terörün izlerini silmek, ilçenin çehresini deitirmek için peyzaj projesi hazrladklarn belirten Turan, Sur ilçesi hem Diyarbakr hem ülkemiz hem de tarihi açdan önemli bir yerdir. Suriçine deer katacak, bölgeyi rahatlatacak önemli bir peyzaj projesini hayata geçireceiz. çalma yapacamz alann büyüklüü 110 bin metrekare. lk etapta yaklak 35 bin metrekarelik alanda peyzaj projesi gerçekletireceiz. çalmalara 4 Ocakta baladk. ifadelerini kulland.

Suriçinin sit alan olduuna dikkati çeken Turan, yaplacak çalmalarda tarihi dokunun korunmas gerektiini vurgulad.

Gerçekletirecekleri peyzaj projesini Surun tarihi dokusuna uygun planladklarn aktaran Turan, unlar kaydetti:

SOSYALLELECEK ALANLAR

dare olarak burada yapacamz projemizle bölgemiz rahatlayacak. Vatandalarmz yeil ve tarihi doku ile iç içe bir alanda sosyal yaamlarn sürdürecek. Burada tarihi dokuyu yeniden ihya ediyoruz. Projemiz tamamlandnda kadim bir gelenekten gelen tarihi doku gelecee tanacak. Projeyle vatandalar, huzur bulup sosyalleecei bir alana kavuacak.

Turan, proje kapsamnda 8 bin metrekare alanda bitkisel düzenleme, bin 800 metrekare alanda çim derzli oturma ve seyir teraslar, 14 bin 500 metrekarenin çim alan, kalan alanlarda ise bazalt plak kaplama, konstrüksiyonlu ahap kaplama gibi düzenlemelerin yaplacan ve alana 210 aaç dikileceini bildirdi.

YEREL DEERLERÖNE çIKIYOR

Yerel deerlerin ön plana çkarld bir proje tasarladklarn dile getiren Turan, Peyzaj projemizde bölgenin sahip olduu deerleri ön planda tutuyoruz. Uygulayacamz tasarm modeliyle Sur ilçesine ulusal ve uluslararas alanda çok önemli bir deer kazandracaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git