"Suruç artık terörle değil hizmetle anılıyor"

Şanlıurfa'nın adı yıllarca terörle anılan Suruç ilçesi, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin ardından yürütülen belediye hizmetleriyle büyük değişim ve dönüşüm yaşıyor.

Haberler 22.03.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Suruç ilçesi, yaklak 2,5 yl önce çileri Bakanlnca belediyeye yaplan görevlendirme sayesinde artk terörle deil hizmetle anlyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Suruç Belediyesine görevlendirilen, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Tark Açkgöz yönetimindeki ekip, yaklak 26 aydr, 100 bin nüfuslu ilçede halkn artk hak ettii hizmeti görmesi için youn çaba harcyor.

Görevlendirmenin ardndan hizmetlerin youn ve hzl ekilde sahaya yanstld ilçede, caddelerden sokaklara, parklardan yollara kadar büyük deiim yaanyor.

lçe genelinde sokak, cadde, park, bahçe ve okullarda temizlik çalmalar yürütülüyor. lçede belediye bünyesinde olan ancak yllardr bakmszlk nedeniyle atl kalan park ve bahçeler, bir bir elden geçirilip, tekrar halkn hizmetine sunuldu.

Belediye ekipleri, deiimin net ekilde görüldüü Suruçta ek mesai yaparak, ilçenin hak ettii çehreye kavumas için gayret gösteriyor. Suruç merkezde yaklak 30 yldr yenilenmeyen mahalle ve sokaklar asfaltla buluturan ekipler, imdi ise birçok ilde dahi olmayan sanat sokan hizmete açmak için hazrlk yapyor.

lçe merkezine ina edilen, vatandan rahat ekilde oturup gezebilecei mekanlarn olduu sokan tavan, renkli emsiyeler ve klarla donatlyor. Sokan çevresi ise bata yar at, nar ve pamuk olmak üzere kenti simgeleyen dev fotoraflarla süslendi.

- çöpten geçilmiyordu, salkl bir ortam oluturduk

Açkgöz, yaklak 2,5 yl önce yaplan görevlendirmenin ardndan balattklar hizmet seferberliini artrarak sürdürdüklerini söyledi.

lçedeki büyük deiim ve dönüümün salanmasnda emei geçen tüm belediye personeline teekkür eden Açkgöz, Suruçu yllardr mahrum kald hizmetle buluturmann sevincini yaadklarn dile getirdi.

Suruçun maddi kaynaklarnn artk terörün deil halknn emrinde olduunu vurgulayan Açkgöz, u ifadeleri kulland:

Vatanda yllarca bu ilçede terör örgütünden çok sknt çekti. Terör örgütü PKKnn, özellikle Kobani olaylarnda adeta lojistik üs olarak kulland Suruç artk terörle deil hizmetle anlyor. lçemizdeki çar ve sokaklarn tamamn tadilattan geçirdik. Daha önce çöpten geçilmeyen ilçede u anda salkl bir ortam oluturduk. lçemizdeki kültürel ve sosyal alanlarn saysn artrdk. u an 800 metrekareye yakn parke ta döeme ii yaptk. 60 köyümüze park, 95 mahalleye hitap eden 62 taziyeevi yaptk. u an ilçemizin en uç noktalarndaki krsal köylerinde bile parke ta hizmeti yürütülüyor.

Açkgöz, Suruç gençliinin spora ve sanata yönlendirilmesi için özellikle çaba gösterdiklerini belirtti.

Bata futbol ve basketbol olmak üzere voleybol, hokey gibi birçok branta yetenei bulunan gençlere destek verdiklerini anlatan Açkgöz, Atletizmde belediye olarak Türkiye ikinciliimiz var. Bu yl da hokeyde Türkiye ampiyonluu elde ettik. Bu da belediye ve ilçe olarak bizi gururlandryor. Gençlere destek saland zaman yetenekli olduklar spor dallarnda büyük baar kazandklarn gördük. lçemizde daha çok sporcunun yetimesi için desteklerimiz devam edecek. diye konutu.

- Sanat soka cazibe merkezi olacak

Açkgöz, ilçe merkezine vatandan rahatça gezip dolaabilecei, arkadayla sohbet edecei bir sanat soka kazandrdklarn söyledi.

Sokakta kütüphaneden butik ve dinlenme alanlarna kadar birçok hizmeti bir arada sunma imkan bulacaklarn anlatan Açkgöz, Sanat soka, özellikle Suruçlu öretmen ve örencilerimizin talebi dorultusunda ortaya çkt. anlurfada dahi olmayan bir tesisi ilçeye kazandrdk. Görkemli bir tesis ina ettik.Sanat soka, Suruçun cazibe merkezi olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git