Sürücülerden akaryakıt zamlarına tepki

Akaryakıta son günlerde üst üste gelen zamlara tepki gösteren sürücüler, "Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz ama yine de zamma doymuyorlar." diyerek dert yandılar.

Haberler 02.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede gün geçtikçe artan akaryakt fiyatlar, sürücüleri araçlarn kullanmaya korkar hale getirdi. Geçtiimiz günlerde motorine iki günde üst üste yaplan 30 kuruluk zamdan sonra benzinin litre fiyatna 16 kuru daha zam yaplmt.

Yaplan zam sonras Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki illerde benzinin litre fiyat ilk kez 6 lirann üzerine çkmt. Yaplan son zamlarn ardndan benzinin litre fiyat 6 lira 25 kuru, motorinin ise 5 lira 82 kuru oldu.

Mardinde zamlara tepki gösteren sürücüler, Dünyann en pahal akaryaktn kullanyoruz ama yine de zamma doymuyorlar. diyerek dert yanyorlar.

Akaryakt zamlarna tepki gösteren sürücülerden Ahmet ldem, Sabah akam zam yaplyor. Nereye varacak, buna müdahale edecek kimse yok mu? Mazotun litre fiyat 6 TLye dayanyor. Sürekli çalyoruz ama elimize geçen bir ey yok. Mazota çalyoruz. 700 kilometre yola 600 TL yaktm gidiyor. Bu nasl olacak? Geçen yl depo 180 TLye doluyordu, imdi 360-400 TL aras doluyor. Artk cami kaplarnda dilenecek hale gelmiiz, dilensek de kimse bize bir ey vermez. dedi.

Dünyann en pahal benzinini kullanyoruz

Akaryakt fiyatlarnn sürekli artmasnn kendilerini çok etkilediini anlatan Vedat Balc, unlar söyledi: Fiyatlarn indirilmesini istiyoruz ama dakika ba zam geliyor. Dünyann en pahal benzinini biz kullanyoruz. Bu, çok büyük bir eksiklik. Dier ülkelere göre bir seviyede olsa hem bizim için hem devlet için daha iyi olur. Eskiden buradan Diyarbakra 50 TL ye gidiyordum. imdi 80-100 TLye gidiyorum. O kadar bir fark var.

Kazandmz akaryakta veriyoruz

Artk ne yapacaklarn bilmediklerini dile getiren Uur Emek ise Servis yapyoruz ama elde sfr kalyor. Mazot ve benzine çalyoruz. Borca yakt alyoruz. Artk borca aldmz yaktn parasn ödeyemiyoruz. O derece sknt çekiyoruz. Artk bktk! Her hafta bir zam oluyor. Akaryakttaki vergiler biraz düse rahatlayacaz. Sabahtan akama kadar çalyoruz, elimizde bir ey kalmyor. Vatanda sürekli madur oluyor. Verdiimiz emein karln almak istiyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git