Sürücülerden MTV zammına sert tepki: Bu resmen soygundur

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yüzde 40 zam yapılmasına tepki gösteren sürücüler, bunun resmen soygun olduğunu dile getirerek, bir an önce yapılan yanlıştan geri dönülmesini istedi.

Haberler 29.09.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Naci Abal, Motorlu Tatlar Vergisinin (MTV) 2018de yüzde 40 artacan açklad. Yaplan zamm çok bulan Mardinli sürücüler, sert tepki gösterdi. Araç masraflarn artk karlamakta zorluklar çektiklerini anlatan sürücüler, böyle giderse araçlarn satacaklarn ifade ettiler.

BÖYLE GDERSE ARACIMIZI SATACAIZ

Yaplan yüzde 40lk zamma tepki gösteren sürücülerden Zeyneddin Ouz, Yani hükümet bütün kaynaklar bizden mi çkaracak. Arabay satacaz, bitecek. Yüzde 5 veya 10 olsayd yine anlardm. Bize yazk deil mi? Hiç iyi olmam, bir an önce bunu düürsünler. dedi.

YAPILAN ZAM çOK çOK FAZLA

Sürücü Cebrail Yalçn ise MTVye yaplan yüzde 40 zammn çok fazla olduunu ve indirilmesini talep ettiklerini belirtti. Yalçn, Her iki günde bir zam olmaz ki Yüzde 40 çok fazla, yüzde 5 veya 7 olsayd yine normal olurdu. Ama yüzde 40 çok çok fazla. Yetkililerden bunun düürülmesini rica ediyoruz. diye konutu.

YAPILAN ZAM ZULÜMDEN BAKA BR EY DELDR

Motorlu Tatlar Vergisine yaplan zammn hakszlk olduunu dile getiren Tacettin Demir, Yaplan zam bir zulümdür. Zaten artk vergilerimizi ödeyemiyoruz, kriz var, Irak kaps da kapatlyor, millet geçimini zor yapyor, bir de üstüne zam yaplyor. Bu zulümden baka bir ey deildir. dedi.

RESMEN SOYGUNCULUKTUR

MTV zammnn soygunculuk olduunu ifade eden sürücü Mahmut Beyaz, unlar söyledi: Türkiye kimseye dost brakmad, artk kendi vatandan soymaya çalyor. Yapt nedir ki? Resmen soygunculuktur. Yüzde 40 vergi zamm, her gün mazota zam Nereye kadar. Zam zam zam, nereye kadar bu ekilde Yaplan zam çok çok fazla, bir an önce düürülsün. Dünyann hiçbir yerinde bu uygulama yok, sadece bizde var.

BZ BU KADAR PARAYI NASIL ÖDEYECEZ

Artk araba masrafn çkartamadklarn kaydeden sürücülerden Mehdi pek, MTVye bir kerede yüzde 40 zam yapld. Bu adil deil, yüzde 5 olsayd yine normal karlardk ama bu çok fazla. Eskiden 600 TL ödüyorduk imdi bin TL olacak. Biz nasl ödeyeceiz. Ylda iki kez ödeyeceiz. Sadece MTVye 2 bin TL, bir de sigortas var, muayenesi var. Nasl olacak, nasl ödeyeceiz bu paray? Bu çok fazla, normal bir fiyat çkarsnlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git