Süt sektöründen tüketim artışı için KDV indirimi önerisi

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, sektör olarak ramazan ayı başında beklenen talep artışını yaşamadıklarını belirterek, "Bu dönemde tüketimin korunması ve desteklenmesi adına özellikle süt ve süt ürünlerinde KDV'nin düşürülmesi önemli olabilir. Belirli bir dönemlik de olsa KDV sıfırlanabilir." dedi.

Haberler 01.05.2020 - 23:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tezel, ramazan ayyla birlikte tüketiminde art beklenen süt ve süt ürünlerine ilikin deerlendirmede bulundu.

Ramazan aynn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn etkisi altnda baladn ifade eden Tezel, Bizim sektörde Ramazan bereketiyle gelir. denir ancak salgnn etkisiyle sektörde belirsizlikler oldu. Bu belirsizlikleri amak için süt sanayicisi olarak Hiçbir kaliteli süt yerde kalmayacak ve süt fiyatn geriye çekmeyeceiz. teminatn verdik. Sanayiciler olarak sütümüzü almaya ve ödememizi yapmaya devam ediyoruz. diye konutu.

KDV NDRM ÖNERS

Tezel, ramazan öncesinde olduu gibi bu ay da fiyatlarda deiiklie gitmediklerini ancak otel, restoran ve kafeterya gibi ev d tüketim kanallarnn tamamen kapanmasnn tüketimde ciddi daralmay beraberinde getirdiini söyledi. Tezel, öyle devam etti:

Evlerde salgnn ilk dönemindeki stoklar ve tüketim yok. nsanlar öünlerini kst, iki öüne düürdü. Dönemin beklenilen tüketimi aslnda yok. Ramazan aynda talep artmad. Ramazan alveriinde ilk hafta youn taleple karlalrd. Bu kez çok hareketli geçirmedik ve younlukla karlamadk. nsanlar iftara gider ya da evinde iftar verirdi. Bu heyecan da olmad için tüketim gerçeklemiyor.

Tüketicinin her yl olduu gibi iftarda ayran ve yourt, sahurda ise peynir tükettiini anmsatan Tezel, Etimiz de sütümüz de yeterli düzeyde var. Bu dönemi inallah aacaz. Salgnla mücadelede çok iyi gidiyoruz. Bayramn, çifte bayram olmasn ümit ederek üretimimizi sürdürüyoruz. Hazirana kadar bu süreci atlatrsak, piyasalarn açlmasn ümit ediyoruz. ifadelerini kulland.

FYAT ARTII YAANMADI

Tezel, girdilerdeki maliyet artna karn et ve süt ürünlerinde fiyatlarn yükselmediini vurgulayarak, Girdi maliyetlerinde dolar kurunun yaratt birtakm artlar var. Ambalaj malzemeleri, enerji maliyetleri, lojistik gibi etmenler maliyetleri artryor. Sektörümüzde hijyen büyük önem tad için temizlik malzemelerinden maskesine kadar çok ciddi fiyat artlaryla kar karyayz. Bu skntlarn almasnda da destee ihtiyacmz var. dedi.

Ana Sayfaya Git