Suya kavuştular

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalarla kırsal mahalleler sağlıklı içme suyuna kavuşuyor.

Haberler 06.07.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi çme Suyu Kanalizasyon daresi (MSK), içme suyu boru hatt eskiyen, patlayan veya farkl bir nedenden dolay sknt çkaran krsal mahallelerde altyap yenileme çalmalarna devam ediyor.

çalmalar kapsamnda, 50 kilometre içme suyu borusu döendi, 17 içme suyu deposu ina edildi, 17 su deposunun bakm ve onarm yapld.

Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, yapt açklamada, krsal mahallelerin içme suyu sorunlarn giderdiklerini belirtti.

Belediye imkanlarn ehir merkezi ve krsal mahalleler ayrm yapmadan herkese ulatrmaya çaltklarn anlatan Yaman, kent merkezindeki hizmetin aynsn krsal mahallelerde de gerçekletirdiklerini kaydetti.

Ekiplerimiz youn bir ekilde krsal mahallelerin altyap, içme suyu, yol, çocuk oyun alanlar, taziye evi gibi hizmetleri bitirip hemehrilerimize teslim etmenin telanda. diyen Yaman, krsal mahallelerin olmazsa olmazlarndan içme suyu ile ilgili sorunlar ortadan kaldrmak için youn bir ekilde çaltklarn aktard.

Krsal mahalleler suya kavuuyor

Yaman çalmalarn çme suyu altyap çalmalarnda su borular patlayan, kullanlamaz hale gelen, eskiyen veya yeni ihtiyaç duyulan mahallelerimizde çalmalarmz sürdürüyoruz. Yeni içme suyu depolar ina ediyoruz. Eskiyenleri onarp temizliyoruz. eklinde anlatt.

Yaman, belediyenin imkanlarn ehrin sorunlarn gidermek için kullandklarn söyledi.

Kzltepe ilçesinin Ziyaret Mahalle Muhtar Hamdullah Kureyi, çme suyu borular çok eskiydi ve sürekli sknt çkaryordu. Bu durumu Büyükehir Belediyesine bildirdik. Büyükehir Belediye Bakanmz Mustafa Yaman ve MSK, sorunumuzu gidermek için hemen çalmalara balad. Bu çalma bittikten sonra içme suyu sorunumuz kalmaz. Bu çalmada emei geçenlere teekkür ederim. dedi.

Vatandalardan eyhmus çelik de daha önce eskiyen içme suyu boru hattndan dolay sorun yaadklarn, belediye sayesinde sorunlarn giderildiini aktard.

Ana Sayfaya Git