TİSK, asgari ücret teşvikinin devam etmesini istiyor

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol "Sayın Çalışma Bakanımızın bu konuda elinden gelenin fazlasını yaptığına inanıyoruz"

Haberler 09.11.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK) Yönetim Kurulu Bakan Özgür Burak Akkol, iverenlere salanan asgari ücret tevikinin devamnn kendileri için elzem olduunu bildirdi.

Akkol, KURun bir oteldeki 10. Olaan Genel Kurulunda, önemine iaret ettii kurumun içi, iveren ve kamunun menfaatlerini dikkate alarak faaliyetlerini sürdürdüünü söyledi.

KURun son bir ylda 1 milyon 300 bin, son 10 ylda 7,5 milyon kiiye istidam imkan saladna dikkati çeken Akkol, 10 yldaki bu istihdam rakamnn 65 ilin nüfusundan fazla olduunu belirtti.

Kurumun yapt i ve ilemlerden para alnm olsa ylda 9 milyar lira gelir elde edilebileceini vurgulayan Akkol, KUR söz konusu bu gelir potansiyeliyle Türkiyenin en büyük 30 irketinden biri olabilirdi. dedi.

- Part-time ve esnek çalma tartmamz gereken konu

stihdamn korunmas ve yeni istidam salanmas için iverenlere salanan destek ve teviklerden memnuniyet duyduklarn ifade eden Akkol, öyle konutu:

Asgari ücret tevikinin devam bizim için çok elzem. Sayn çalma Bakanmzn bu konuda elinden gelenin fazlasn yaptna inanyoruz. Dier taraftan Ksa çalma Ödenei 90 bin kiinin istihdamna katk salad. Bu konu da bizim için önemli. Mesleki Yeterlilik Kurumumuz ile beeri sermayemizi gelecee hazrlyoruz. Burada bu sene bitecek belge tevikinin 2023e kadar uzatlmas önemli.

Gelecekte i gücünün yüzde 50den fazlasnn mevcuttaki yeteneklerinin deimesinin öngörüldüünü vurgulayan Akkol, unlar kaydetti:

Kadn istihdamnda i gücüne katlm son 10 ylda yüzde 25ten yüzde 34e yükseldi. Bu, zor bir konu. Doum öncesi ve doum sonrasnda esnek çalma modellerine ihtiyaç var. Biz ne zaman esnek çalma dersek, içi sendikalarnn ve konfederasyonlarnn mevcut i gücü üzerinden bir algs oluyor. Mevcut i gücünün iini deitirmeyle ilgili bir talebimiz yok. Part-time ve esnek çalma bizim tartmamz gereken bir konu. Ülkemizde daha fazla kadnn, daha fazla gencin part-time çalmas lazm. Bunu yapalm ki isizlik rakamlarmz aaya indirebilelim.

TSK olarak geçen ay içi, iveren ve kamuyu bir araya getiren Ortak Paylam Forumu düzenlediklerini anmsatan Akkol, forumda kadn, engelli, çocuk, yal ve çevre balklarnda aksiyonlar sözü verdiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git