TİSK çalışma hayatının "Davos"unu toplayacak

Konfederasyon, Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yönetimleri ile bağlı sendika yöneticilerinin katılımıyla Ortak Paylaşım Forumu düzenleyecek

Haberler 11.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK), Türk-, Hak- ve DSK yönetimleri ile bal sendika yöneticilerinin katlmyla Ortak Paylam Forumu düzenleyecek.

Forumda, çalma hayatnda geri planda kalan kadn, genç, engelli ve çevre gibi balklarn etraflca masaya yatrlmas planlanyor.

TSK Genel Sekreteri Akansel Koç, konfederasyonlarnn düzenleyecei Ortak Paylam Forumu hakknda basn mensuplarna açklamada bulundu.

çalma hayatnn paydalarnn sosyal diyalog kanallarn güçlendirmek için bir forum düzenleme karar aldklarn belirten Koç, bu forumda çalma hayatnda geri planda kalan kadn, genç, engelli ve çevre gibi balklar ele almay planladklarn söyledi.

Antalyadaki Calista Luxury Resort Otelde 11-13 Ekimde düzenlenecek foruma Türk-, Hak- ve DSK yönetimleri ile bunlara bal sendikalarn yöneticilerinin katlacan vurgulayan Koç, u bilgileri verdi:

Kapsam ve taraflar bakmnda yapacamz organizasyonla dünyaya örnek olmak istiyoruz. Davostaki Dünya Ekonomik Forumu gibi geleneksel hale getirmek istediimiz forumla, çalma hayatnn taraflarn ayn masa etrafnda toplayp ülke yararna kararlar almay amaçlyoruz. Forumun sonunda tüm katlmclarn söz sahibi olduu bir sonuç bildirgesi yaymlamay planlyoruz. Hedefimiz, kadn, genç, engelli ve çevre gibi balklarda bildirgede yer alan maddelerin toplu i sözlemelerinin kapsamna dahil edilmesi.

FORUM, SENDKALAR ARASINDA SNERJ YARATACAK

Ortak Paylam Forumunda i sal ve güvenlii ile mesleki eitim gibi konularn da ele alnacan bildiren Koç, etkinliin hem içi ve iveren sendikalar hem de içi sendikalarnn kendi arasnda sinerji yaratacana inandklarna deindi.

Akansel Koç, Forumda içi ve iveren kesiminin yannda kamudan temsilcilerin de olacan belirterek, unlar kaydetti:

Cumhurbakan Yardmcs Sayn Fuat Oktay davet ettiimiz, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Sayn Zehra Zümrüt Selçuktan katlm sözünü aldmz foruma, çalma hayatnn payda olan çok sayda bürokrat da katlacak. Toplamda 350den fazla üst düzey katlmcnn itirak edecei forumumuza, Uluslararas çalma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder ile Uluslararas Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrowu da davet ettik.

ÜLKE EKONOMS çN DAHA FAZLA DEER ÜRETMEK STYORUZ

TSKin 9 farkl sektörü temsil eden, 21 üye iveren sendikasnn bulunduuna iaret eden Koç, ulusal düzeyde 40tan fazla, uluslararas düzeyde ise 8 temsil yetkilerinin bulunduunu vurgulad.

Konfederasyonlarna üye iletmelerin Gayri Safi Yurtiçi Haslaya (GSYH) 200 milyar dolar, ihracata 100 milyar dolar ve 2 milyon kiiyle de istihdama yüzde 5,5 katk saladna dikkati çeken Koç, SGK gelirleri içerisinde üyelerinin paynn yüzde 15i bulduunun altn çizdi.

TSKin Özgür Burak Akkolun Yönetim Kurulu Bakan olmasyla yeni bir sayfa açtn ifade eden Koç, yeni dönemde bankaclk, enerji ve imalat sektörlerinde iveren sendikalarnn kurulmasna öncülük etmek ve ülke ekonomisi için daha fazla deer üretmek istediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git