Tağşiş yapana ağır ceza talebi

TESK Başkanı Palandöken "Taklit ve tağşiş gıda ürünleri satan firmalar ile ürünlerin kamuoyuna ifşa edilmesi tek başına yeterli değil" dedi.

Haberler 20.02.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, gdada taklit ve tai yapan firmalarn kamuoyuna ifa edilmesinin tek bana yeterli olmadn belirterek, Daha ar cezalar uygulanmal. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, Tarm ve Orman Bakanlnn ülke genelindeki gda ürünlerine yönelik denetimleri artrmasnn sevindirici olduunu bildirdi.

Gdada taklit ve tai yapan firmalara uygulanan yaptrmlarn caydrc olmas gerektiini vurgulayan Palandöken, Taklit ve tai gda ürünleri satan firmalar ile ürünlerin kamuoyuna ifa edilmesi tek bana yeterli deil. Bu firmalara uygulanan mevcut yaptrmlar caydrc olmad için kötü niyetli firmalar tarafndan salksz üretim isim deitirilerek farkl yollarla sürdürülebiliyor. Bunun önüne geçmek için yaptrm daha ar cezalar uygulanmal. deerlendirmesinde bulundu.

AIR CEZA VERLSN

Taklit ve tai ürünlere yönelik yetkililerin yapt denetimlere ek olarak vatandalara da görev dütüüne dikkati çeken Palandöken, unlar kaydetti:

3-5 kuru ucuz diye salmzdan olmamak için özellikle internet üzerinden satlan ucuz ve nitelii belli olmayan markalarn ürünlerinden uzak durulmal. Halkmz alveri yapaca maaza ve e-ticaret sitelerini çok iyi seçmeli. Tüketiciler üphe duyduklar gda ürünlerini Alo 174 Gda Hatt araclyla yetkililere ihbar ve ikayet etmekten çekinmemeli. Vatandalarmz alveri yaparken bildikleri ve güvendikleri esnaf tercih etmeli. çünkü kendi yemedii ürünü bakasna yedirmeyen esnafmzdan rahatlkla alveri yaplabilir.

Ana Sayfaya Git