Taşıma su ile nereye kadar?

Çermik ilçesine bağlı Konuksever köyünde içme suyunun halen taşıma yöntemiyle sağlanması, köydeki kadınların tepkisine yol açtı. Köyde toplanan bir grup kadın, su sorunun giderilmesi için ilçeye giderek Kaymakam ile görüşmek istedi. Çermik Kaymakamı Mehmet Şerif Olcaş yıllık izinde olduğu için kendisiyle görüşemeyen kadınlar, yazdıkları dilekçeyi Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti.

Haberler 02.08.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 02.08.2018 - 09:03

çermike 6 kilometre uzaklkta bulunan Konuksever köyünde içme suyu ihtiyac, ilçe merkezinden traktörlerle su tanarak gideriliyor. Su sorununun en büyük madurlarndan kadnlar, çareyi Kaymakamla bavurmakta buldu. Köyde toplanan bir grup kadn, çermik Kaymakam Mehmet erif Olcaa hazrladklar dilekçeyi vermek için ilçeye gitti. Kaymakamn yllk izinde olduunu örenen kadnlar, dilekçeyi Kaymakamlk Yaz leri Müdürlüüne teslim etti. Kadnlar dilekçede, su sorunundan dolay çocuklarnn salnn tehdit altnda olduunu belirterek, öyle dedi:

Mahallemizde içme suyumuz olmadndan dolay mahalle halk olarak madur durumdayz. Su ihtiyacmz karlamakta zorlanmaktayz. Mahallemizde su olmadndan dolay çocuklarmz hastalk kapmaktadr. Mahallemize acil olarak içme suyu salanmasn istiyoruz.

TAIMA SUYLA HASTALIKLAR BA GÖSTERMEYE BALADI

Konuksever Köyü Muhtar Hac Erturul ise köyde daha önce su getirilecei belirtilerek 110 abone yapldn ancak suyun gelmediini öne sürerek, Her gün çocuklarmzdan, ya bizlerden ya da yallarmzdan biri veya birkaç Diyarbakr, çermik ve Ergani Devlet Hastanesine gidiyoruz. çünkü tankerlerle tanan sudan dolay zehirlenmeler ve hastalklar ba göstermeye balad. Köyümüz ilçe merkezine 5-6 kilometre uzaklkta bir köydür. Bu nedenle ilçe merkezinden boru döenerek bile köyümüze su getirilebilir. O zaman ne sondaj ne baka bir ey istiyoruz. çünkü su hayattr, u anda hayatmz tehlikede diye konutu.

DSK: KUYULAR KURUDU

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü yetkilileri, Konuksever köyü ile birlikte Toplu, Baykal, Baaran ve bu köye bal Afan mezrasna ayn üniteden su verildiini belirterek, Abonelikler de DS döneminden kalma abonelikler. 5 yerleim birimine geçen yla kadar normal olarak su veriliyordu. Daha sonra Toplu köyü münferit olarak bu üniteden ayrlm. Geçen yla kadar bu ünite iletilmi, yani söz konusu Konuksever ve dier köylere su verilmi. Geçen sene yaanan kuraklktan kaynakl içme suyu sknts balad. Geçen yl bir kuyu açp grup olarak sorunu çözmek istedik. Hiçbir yerde bir yl içinde 2 kuyu açlmamtr ancak söz konusu Konuksever köyü yaknlarnda geçen yl iki tane kuyu açtk. Yaklak 250 ve 300 metrelik derinlie kadar indik ama su bulamadk. Bu yl da sondaj programmzda yer alyor dedi.

Ana Sayfaya Git