Taşeron işçiler dikkat!

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular, bugün başlayıp 11 Ocak'ta zorunlu olarak sona erecek.

Haberler 02.01.2018 - 08:26 Son Güncelleme : 02.01.2018 - 08:29

Kadroya geçme artlarn karlayan taeron içiler için bavurular, yarn balayp 11 Ocakta zorunlu olarak sona erecek. Bavurunun ardndan süreç, tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilan, ilana itirazlar, itirazlarn incelenmesi ve kesin listenin ilan, snavn gerçekletirilmesi, snav kuruluna itiraz, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilan eklinde devam edecek. Hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca içi kadrolarna geçirilecek.

çalma ve SosyalGüvenlikBakanlnca Resmi Gazetenin bugünkü saysnda Kamu Kurum ve Kurulularnda Personel çaltrlmasna Dayal Hizmet Alm Sözlemeleri Kapsamnda çaltrlmakta Olan çilerin Sürekli çi Kadrolarna veya Mahalli dare irketlerinde çi Statüsüne Geçirilmesine likin 375 Sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24üncü Maddelerinin Uygulanmasna Dair Usul ve Esaslar yaymland.

Buna göre, açklanan idarelerin söz konusu bütçelerinden karlanan personel çaltrlmasna dayal hizmet alm sözlemeleri kapsamnda 4 Aralk 2017 tarihi itibaryla çalanlar hak sahibi olabiliyor.

Devlet Memurlar Kanununda devlet memuru olmak artlarn karlamas istenen ilgili çalanlarn, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yallk veya malullük ayl almaya hak kazanmam olmas, çaltrlmalarna ilikin olarak idarelere kar açtklar davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceine dair idareye yazl beyanda bulunmas, idarelerden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacan ve bu haklarndan feragat ettiine dair yazl bir sulh sözlemesi yapmay kabul ettiini idareye yazl olarak beyan etmesi gerekecek.

artlar karlayanlar bavurularn, bugün balayp 11 Ocakta zorunlu olarak sona erecek 10 günlük sürede çaltklar i yerinin personel çaltrlmasna dayal hizmet alm sözlemesinin yapld birimine ilgili formu eksiksiz doldurup, dilekçe de ekleyerek yapacak.

Bavurularn ardndan, Tespit Komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilannn 12 Ocak-20 ubat, ilana itirazlarn 21-23 ubat, itirazlarn incelenmesi ve kesin listenin ilannn 24 ubat-2 Mart, snavn gerçekletirilmesinin 3-22 Mart, snav kuruluna itirazn 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilannn ise 27-31 Mart tarih aralklarnda yaplmas yönündeki tavsiye niteliindeki takvim iletilecek. Tüm bu aamalarn ardndan, hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca içi kadrolarna geçirilecek.

- Sorular, çalanlarn itigal ettikleri görevlerle ilgili konularda olacak

Tespit komisyonu en az üç kiiden oluacak, iki yedek üyesi olacak. Komisyon, üye tam saysyla toplanacak ve oy çokluu ile karar alacak. Üyeler kendilerinin, boanm olsalar dahi elerinin, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve kayn hsmlarnn veya evlatlklarnn bu kapsamdaki bavurularnda görev alamayacak. Komisyonun çalmalar için aralarnda idarelerin yetkili Elektronik Kamu Almlar Platformu (EKAP) kullanclarnn da bulunduu yeterli sayda personel görevlendirilecek.

Yaplacak snavlarn yeri, günü ve saatine ilikin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasnda ilan edilecek. Snav sorular çalanlarn itigal ettii konulardan seçilecek. Yazl snav, snav kurulu tarafndan 100 puan üzerinden deerlendirilip, tutanaa geçirilecek. Snavda baarl saylmak için en az 50 puan almak art aranacak. Sözlü ve/veya uygulamal snavda adaylar baarl ya da baarsz olarak tutanaa geçirilecek.

Snavn yazl ve sözlü snav eklinde yaplmas halinde, adayn sürekli içi kadrosuna geçirilebilmesi için yazl snavdan en az 50 puan almas, sözlü snavda da baarl bulunmas art olacak.

Snavda baarl ve baarsz olanlar snav kurulu tarafndan kurumun resmi internet adresinde ilan edilecek. lan tebligat yerine geçecek, ilgililere ayrca tebligat yaplmayacak.

Snavlarda sorulacak sorular, çalanlarn itigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yürütmekle yükümlü olduklar vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eitim düzeylerine uygun olarak snav kurulu tarafndan hazrlanacak.

- Yanltc bilgi ve belge sunanlara yaplan ödemeler tahsil edilecek

Öngörülen artlar tamaya devam etmek kaydyla snav sonuçlarnn kesinlemesini müteakip, her bir sözleme itibaryla, yüklenicinin hak edilerinin ödendii bütçe, tekilat ve birim/yerleim yeri adna vize edilmi saylan sürekli içi kadrolarna her bir idarede atamaya yetkili amirin onayyla topluca geçirilecek.

Tüm aamalar geçtikten sonra sürekli içi kadrosuna geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir ekilde emeklilik, yallk ve malullük ayln kazanma tarihini geçemeyecek. Sürekli içi kadrosuna geçirilenlerden artlar tamad tespit edilenlerin herhangi bir tazminat ödenmeksizin istihdamna son verilecek. Yanltc bilgi ve belge sunmak suretiyle bu madde hükümlerinden yararland tespit edilenlere istihdam süresince yaplan ödemeler genel hükümlere göre tahsil edilecek.

- Sözleme bedelinin yüzde 80ini aan hizmet almlarnda tazminat ödenmeyecek

Personel çaltrlmasna dayal hizmet alm nitelii tayan sözlemelerin feshedilmesinde, yaplan i tutarnn sözleme bedelinin yüzde 80ini aan personel çaltrlmasna dayal hizmet almlarnda herhangi bir tazminat ödenmeyecek. Fiyat farklar sözleme bedelinin hesabnda dikkate alnmayacak. Geçi ileminin yapld tarihten önce yaplan i art ve i eksilileri sonucunda ortaya çkan bedel, sözleme bedeli olarak dikkate alnacak. Hesaplanacak tazminat dnda yükleniciye bu kapsamda baka bir ödeme yaplmayacak.

Ana Sayfaya Git