Taşeron işçilerin kadro başvuruları başladı

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular başladı.

Haberler 03.01.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni ylda kadroya geçmek için günler öncesinden evraklarn hazrlayan taeron içiler, gerekli evraklar ve doldurduklar formlar ilgili birimlere sunarak müracatlarn yapmaya balad. Kadroya geçilerin yaplaca baz kurumlarda mesainin ilk saatlerinden itibaren younluk olutuu görüldü.

Gaziosmanpaa Belediyesinde de içiler evraklarn ilgili personele teslim etti. Bavurusunu tamamlayan temizlik içisi Veysel Özgeç, kadroya alnacaklar için mutlu olduunu söyledi.

çevresindeki herkesin kadro heyecan yaadn belirten Özgeç, Taeron içilerin kadroya alnacak olmas ailemdeki en küçük kardeimi, akrabalar m bile mutlu etti. Allah devletimize zeval vermesin. Kadro bavurularmz yaptk, inallah imzamz atacaz bugün. 2,5 yldr taeron olarak çalyordum. 10-15 yldr çalan aabeylerimiz de var. Ben onlar adna da seviniyorum. Durumu olmayan insanlar da var aramzda, inallah onlar için de hepimiz için de iyi olacak. dedi.

Temizlik içisi Mehmet Kran da 2,5 yldr ayn irkette taeron olarak çaltn, kadroya alnan taeronlarn maduriyetlerinin ortadan kalkacana inandn dile getirdi.

Teoran içilerin kadroya alnmasnn, çalmadaki verimi arttracan vurgulayan Kran, Taeron bizim belimizi bükmütü zaten. Kadroya geçmek çok güzel bir ey, inallah hayrl olur. Devletimizden bu konuda bizleri düündükleri için Allah raz olsun. Bizim elimizden tuttuklar için Allah raz olsun. nallah bu verim daha da artacak. Arkadalarmzn morali yükseldi, herkesin morali iyi. Devletimiz de bunun karln alacak inallah, piman olmayacaktr. ifadelerini kulland.

Temizlik içisi lhan Yardibi de nann çok güzel bir duygu. Cenab- Allah devletimizden, halkmzdan raz olsun. 5-6 yldr taeron olarak çalyordum. Bu durum bizi etkiliyordu. nsan yoruyordu, ypratyordu, çok bask altndaydk. Allah devletimizden raz olsun ki bu güzel günleri bize gösterdi. deerlendirmesinde bulundu.

- Müracaat eden tüm içi kardelerimizin müracaatlarn alyoruz

Gaziosmanpaa Belediye Bakan Hasan Tahsin Usta, bavurularn alnd birime gelerek içilerle sohbet etti. Masa bana oturarak temsili olarak birkaç içinin bavurusunu alan Usta, müracaatlarn yapan içilere hayrl olsun temennisinde bulundu.

Belediye Bakan Usta, burada gazetecilere yapt açklamada, unlar söyledi:

u anda bünyemizde nitelikli olmayan ya da verimli olmayan arkadalarla mümkün mertebe çalmyoruz. Ama bunlarn içinde zorunlu olarak yasa gerei devam ettiremeyeceimiz arkadalar da var ki onlar yasada mevzuat gerei kamu ile mahkemelik olanlar, baka kurumdan emekli olmu ya da sosyal destek alanlar bu yasa kapsamndan istifade edemiyor. Onun haricindeki müracaat eden arkadalarmzn tamamnn biz devam etmesini arzu ederiz ama ufak tefek aksaklklar ya da bir takm gerekçelerle çallmayacak durumda olanlar varsa onlar zamanla belli olacak. Biz yine müracaat eden tüm içi kardelerimizin müracaatlarn alyoruz.

Birçok içinin yaplacak yazl snavla ilgili aklnda soru iareti bulunduuna dikkati çeken Usta, yazl snavn üniversite snav gibi olmayacan, formalite niteliinde olacan kaydetti.

3-5 yl, 10 yl çallm bir kardeimizle sadece bu yasal düzenlemeden dolay çalmama durumunun çok fazla olmayacan zannediyorum. çünkü kurumlar da zaten bunlarn çalmasn arzu edecektir. Sonuçta iini seven, iinde verimli olan, çalmak isteyen ve tecrübeli arkadalara ihtiyaç duyulacakt. Bunlar da bunlarn içinden olacakt doal olarak. diyen Usta, çalmak isteyenlerle yola devam etmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, 10 gün sürecek bavurular 11 Ocakta sona erecek. Bavurunun ardndan süreç, tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilan, ilana itirazlar, itirazlarn incelenmesi ve kesin listenin ilan, snavn gerçekletirilmesi, snav kuruluna itiraz, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilan eklinde devam edecek. Hak sahipleri, 2 Nisana kadar topluca içi kadrolarna geçirilecek.

Ana Sayfaya Git