Tabeladaki farklı fiyat için EPDK harekete geçti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt bayilerinin tabelaya yazdıkları fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığına yönelik iddialar üzerine inceleme başlattı.

Haberler 24.08.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

EPDK, baz akaryakt istasyonlarnda tabelaya yazlan fiyat ile pompa fiyatnn birbirini tutmad iddialaryla ilgili açklama yapt. Açklamada, bütün bayileri uyararak, fiyat panosu ile pompa fiyatlar arasnda uyumsuzluk tespit edilmesi halinde gereken admlarn hzla atlaca bildirildi.

Açklamada, EPDK Bakan Mustafa Ylmazn konuya ilikin deerlendirmelerine yer verildi. Ylmaz, uyarlan bayilerin ayn hatay tekrar etmesi halinde kaplarna 2 ay süreyle kilit vurulacan söyledi. Tüketicilerin en etkili denetçiler olduunu belirten Ylmaz, unlar kaydetti:

TABELADAK FYAT FARKLARI

Onlardan gelecek her ikyet bizim için çok deerli. 13 binden fazla bayi, yurt çapnda hizmet veriyor. Yasal düzenlemelere aykr ve gayriahlaki yollara bavuranlar el birliiyle sektörümüzden temizleyeceiz. Biz, bunu yalnzca fiyat tabelas üzerinden basit bir alg oyunu ya da gayriahlaki bir pazarlama kurnazl olarak görmüyoruz. Bu, ayn zamanda göz göre göre tüketicilerimizi kandrarak haksz kazanç elde etme giriimidir. Derhal inceleme balattk. 13 bin bayii arasnda says 3-5 de olsa kimsenin sektörümüze böyle bir leke sürmesine izin vermeyeceiz. Böyle kötü niyetli istasyon iletmecileri ya kendilerini düzeltecek ve etik ekilde hizmet verecek ya da sektörümüzde kendisine yer bulamayacak.

Ylmaz, bir bayinin, datm irketinin tavsiye ettii fiyatn üzerinde akaryakt satmas halinde açacaklar soruturma sonucunda 735 bin liraya kadar idari para cezas ödemek zorunda kalaca uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git