Tahin üretiliyor

Çukurca'da tarihi değirmende üretilen tahin birçok kente gönderiliyor

Haberler 22.01.2021 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Irak snrndaki çukurca ilçesinde, suyla çalan tarihi ta deirmende susamlarn öütülmesiyle üretilen katksz tahin, yurdun birçok yerine gönderiliyor.

Narl köyünde yaayan Abdullah Kaynak ve ailesi, dedelerinden kalma asrlk deirmende, çiftçilerin geleneksel yöntemlerle yetitirdii susam öütüyor.

Açt kanaldan getirdii suyla deirmeni çaltran Kaynak, susamlar da belirli ilemlerden geçirdikten sonra öüterek tahin elde ediyor.

Hiçbir katk maddesi kullanlmadan elde edilen tahin, alnan sipariler üzerine sata sunuluyor.

çUKURCADA ÜRETLEN TAHN

Yetitirdii susam deirmene getirerek öüten çiftçilerden aban Kaçmaz, tahin yapmnn çok zahmetli olduunu belirtti.

Susam ykadktan sonra döverek kabuklarndan ayrdklarn, ardndan frnda kavurduklarn anlatan Kaçmaz, Siparileri yetitiremiyoruz. Türkiyenin her tarafndan talep geliyor. Ankara, zmir, stanbul, Antalya ve dier yerlere gönderiyoruz. Tahinimizde hiçbir katk maddesi bulunmuyor. Susam, suyla çalan deirmende öütüyoruz. nsan gücü ve aln teriyle üretiyoruz. diye konutu.

Memleketi anlurfada ürettii susamlar öütmek için çukurcadaki ta deirmene getiren Salih Ik ise Buradaki doall görmek istedim. Piyasada aldmz tahinle hiçbir benzerlii yok. Doal ve katk maddesi kullanlmyor. Her yerden insanlar bu tahine ilgi gösteriyor. dedi.

Ana Sayfaya Git