Takıda 8 ayar altın revaçta!

Kolyeden bilekliğe, yüzükten küpeye, altın setlerden çocuk koleksiyonlarına kadar aynı fiyata daha fazla takı isteyenler 22, 18 ve 14 ayar yerine üçte biri fiyatına 8 ayar altın takılara yöneldi.

Haberler 25.12.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Döviz ve altn fiyatlarndaki düü, düün hazrl yapanlar, maliyeti dierlerinden çok daha düük olan 8 ayar altn taklara yöneliini hzlandrd.

Birçok kiinin kara gün dostu altn, tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de yaanan hareketlilikten etkilenen emtialar arasnda yer ald. Kolyeden bileklie, yüzükten küpeye, altn setlerden çocuk koleksiyonlara kadar ayn fiyata daha fazla tak isteyenler, 22, 18 veya 14 ayar yerine tercihe göre tasarlanan 8 ayar taklara yöneldi.

EVLLK HAZIRLII YAPAN çFTLER

Evlilik hazrl yapan çiftler, düün için istedikleri model ve arlktaki altn taklar daha düük bir maliyetle alabiliyor. Kuyumcu vitrinlerinde yerini alan ve artk alternatif tak olmaktan çkan 8 ayar altn, bütçesini verimli kullanmak isteyen baz çiftlerin öncelii oluyor. 8 ayar altn taklar özel kaplama formülleri ve ömür boyu garanti belgeleriyle sata sunuluyor.

Kapalçar bölgesinde i yeri bulunan kuyumcu Kadir Kantarc, Türkiyede bir dönem yokluk göstergesi olarak gösterilmeye çallan 8 ayar altnn Avrupada yllardr kabul gördüünü ve kendilerinin de uzun zamandan beri Avrupa ülkelerine toptan 8 ayar altn ihracat yaptklarn söyledi.

DÜÜR ALTIN AYARINA YÖNEL

Altn piyasasndaki hareketlilik ve alm gücünün azalmas dolaysyla ülkede bu alanda oluan boluu doldurmak için Ar-Ge çalmas balattklarn, ardndan da iki yl önce tamam 8 ayar altn taklardan oluan i yerini açtklarn anlatan Kantarc, 8 ayar Türkiyede toptan olarak ilk yapanlardan biriyiz. Önceleri alternatif tak olarak tercih ediliyordu, imdi vatanda cebindeki parayla 14 ayara, 22 ayara kyasla iki tane ürün alabiliyor. Ya da kendi bütçesine göre en azndan beendii bir eyi alyor. çünkü 14 ayarla arasnda aa yukar yüzde 40lk bir fiyat fark var. dedi.

8 AYAR ALTIN TAKIDA LG GÖRÜYOR

Günümüz teknolojisiyle 8 ayar her ürüne uygulayabildiklerini ancak kendilerinin sarrafiye grubu ve bilezik dndaki taklarn satn yaptklarn belirten Kantarc, Günümüz teknolojisiyle 8 ayarn görüntüsü ayn 22 ayar, 14 ayar gibi istenilen renkte, istenilen kalitede yaplabiliyor. Garantili ürünler zaten, memnuniyetle alp kullanabiliyorlar. Hem ev ekonomisine katks oluyor, hem de vatanda istedii ürünü alabiliyor, akl dier ürünlerde kalmyor. ifadesini kulland.

Kantarc, altnn ayar ne olursa olsun içilik bedelinin ayn olduunu vurgularken, Yatrm açsndan hiçbirinin dierinden fark yok. 8 ayarda alsa ayn içilii ödüyor, 14 ayar da alsa ayn içilii ödüyor. Ne oluyor, 30 bin liraya alaca ürünü 10 bin liraya alm oluyor. sterse 30 bin liraya bir ürün deil de üç ürün alm oluyor. deerlendirmesini yapt.

Kantarc, piyasadaki hareketlilik sebebiyle 8 ayar altn tasarmlarnn yurt dndan olduu kadar yurt içinden de youn talep gördüünü, bu süreçte yüklü sipari aldklarnn altn çizdi.

Piyasadaki belirsizlii ortadan kaldrdna, bu durumun evlenecek çiftleri için frsat olduuna dikkati çeken Kantarc, Evlenecek arkadalara bu konsepte öyle bir ey salyoruz aslnda, altn alverii için ortalama 30-40 bin lira ayran bir vatanda 8 ayarda bunun yarsna alveriini yapabiliyor. Geri kalan yarsyla da yine kendi düün alveriine devam ediyor. Haliyle parasnn yars cebinde kalm oluyor. Ayn ürün grubunu, ayn taky alyor ama aa yukar yar fiyatna alyor. dedi.

Ana Sayfaya Git