Taksitli telefon alanlara emsal niteliğinde karar

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, GSM operatöründen hattın üzerine peşin fiyatına 12 taksitle aldığı telefona 495 TL vade farkı yansıtıldığını görünce Erzurum Palandöken ilçesi Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaptı. Hakem heyetinden Altay, lehine çıkan kararla yansıtılan 495 TL'lik farkı iptal ettirdi.

Haberler 30.04.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir GSM operatörünün reklamlarnda, tantmlarnda pein fiyatna 12 taksit denilerek müteriyi maazaya çekmeye çalan ve aslnda yüklü miktarda vade fark koyan GSM firmasn dava eden Tüketici Hak Arama Dernei Genel Bakan Nihat Altay 1630 TLye vade fark olarak yanstlan 495 TLyi iptal ettirdi.

EMSAL KARAR

Altay, Telefonu pein fiyatna 12 taksitli aldm. rsaliye ve faturaya 1634.41 TL yazyordu. Ancak borç haneme toplamda 2129.67 TL yanstldn görünce telefonu aldm yere giderek itiraz ettim. Telefonu geri alamayacaklarn ve sözleme imzaladm belirterek telefonu iade edemeyeceimi belirttiler. Bende Erzurum Palandöken lçesi Kaymakaml Tüketici Hakem Heyetine müracaat ederek haksz ekilde fazla yanstlan ücreti geri aldm. Bu tarz maduriyet yaanmas veya hiç bir sorun yaanmasa bile tüketiciler, sözlemenin kurulduu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai art ödemeksizin sözlemeden cayma hakkna sahiptir. Bu konu hakknda pek çok tüketicinin bilgisi olmad gibi Palandöken Kaymakaml Tüketici Hakem Heyetinden çkan bu kararda emsal niteliindedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git