Tamamen değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. Detaylar belli olmaya başladı. Herkesi çok yakından ilgilendiren reform paketi ile ekonomi ve hukuk alanında pek çok değişiklikler yaşanacak. Gıda, ilaç, kimya, otomotiv gibi sektörler için yol haritası çıkarılacak. Yatırımcı için hukuki güvence artırılırken izin süreçleri kolaylaştırılacak. Yatırımcıya destek için her ilde bilgilendirme ofisi kurularak, devlet destekleri başvuru, izin ve teşvik belgeleri elektronik ortamda verilecek.

Haberler 10.02.2021 - 06:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzlama, sulh, uluslararas tahkim gibi çözüm yollarnn kullanm artacak. Sanayi sektörleri için ortak olan süreçlerle birlikte gda, ilaç, kimya, otomotiv, savunma sanayi, metal ileme, çimento, kt alt sektörlerinde yatrm yol haritalar çkarlacak. Yatrmcnn hukuki güvencesi artrlrken, izin, onay, ruhsat süreçlerinin hzl, düük maliyetli olmasn salayan bilgi havuzu kurulacak. Özel yatrmlara yönelik çerçeve bir hukuki düzenleme yaplacak. Basit yarglama usulünün uygulanma alan geniletilecek, e-duruma bata olmak üzere yargda teknolojik imknlar güçlendirilecek.

TAMAMEN DJTAL ORTAMDA YAPILMAYA BALANACAK

Yatrmc ile kamu kurumlar arasnda çkan uyumazlklarda yatrm ombudsman devreye girecek. Lisans, ruhsat gibi ilemlerin sonuçlandrma takvimi duyurulacak, sapma durumunda gerekçeler yatrmcya bildirilecek. Belediyelerin yatrm izinleri basitletirilecek. ve ilemler için talep edilen belgeler ve alnan ücretler de rasyonel hale getirilecek. Aralk 2022 tarihine kadar irket kurulu süreçleri tamamen dijital ortamda yaplmaya balanacak.

KAMET VERLMESNE KOLAYLIK

Teviklerde yatrmcnn ihtiyac olan desteklerden yararlanmasn salayacak esnek bir sisteme geçilecek. Yüksek teknoloji ürünlerini tevik için uluslararas dorudan yatrmlarn artrlmasna yönelik tevik programlar devreye girecek. Küresel evlilikler desteklenerek teknoloji transferine dayal yatrmlar tevik edilecek. Cumhurbakanl Yatrm Ofisi, yatrmclara yol göstererek, danmanlk hizmeti sunacak. Yatrmlara yönelik destek programlarnn etkinlii ölçülerek öncelikli sektörlere göre tasarm yaplmas salanacak. Proje bazl teviklerde küresel deer zincirine entegre olan, teknolojik seviye ve ihracat artran yatrmlara öncelik verilecek. Öncelikli sektör yatrmlarnda, yatrmn yaplmas, yönetilmesi veya iletilmesiyle ilgili yabanc kiilere ve ailelerine ikamet ve çalma izni verilmesinde hem öncelik hem de kolaylk salanacak.

HER LE OFS KURULACAK

Yatrm Danma Konseyi, özel sektörün ihtiyaçlarn, ulusal politika hedeflerini, küresel eilimleri göz önüne alarak yatrm ortamnn iyilemesine yönelik faaliyetleri yürütüyor. Türkiyenin yatrm ortam reformu deneyimini talep eden ülkelerle paylamak üzere gelitirilen Tecrübe Paylam Program kapsamnda da çeitli ülkelerle ve uluslararas kurulularla çalmalar yürütülüyor. Yatrmcy destek için her ilde bilgilendirme ofisi kurularak, devlet destekleri bavuru, izin ve tevik belgeleri elektronik ortamda verilecek.

Ana Sayfaya Git