Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı, e-Devlette "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" kısmında numarası kayıtlı olan vatandaşların, otomatik gönderilen SMS ile taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olabileceğini bildirdi.

Haberler 01.07.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adl, Türkiyenin en önemli kamu a e-Devlette, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünün birçok uygulamasna tek tula erimenin mümkün hale geldiini belirtti.

Vatandan turkiye.gov.tr web adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüü linkine tkladnda karsna birçok seçenek çktn ifade eden Adl, bu kapsamda e-Devlet Kaps Üzerinden Sunulan Hizmetler balnda Tapu Bilgileri Sorgulama, Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Belge Dorulama, Tapu Tanmaz Beyan, Tapu Telefon Bilgileri Beyan, Kimlik Dorulama Hizmetleri balnda, Sat lemi Bavurusu, Tapu Kayt Belgesi, Tusaga-Aktif Sistemi Kullanc lemleri, Web Tapu lemleri, Kuruma Ait nternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler balnda ise Sat lemi Bavurusu ve Tapu Kayt Belgesi seçeneklerinin çktn anlatt.

Önemli ölçüde arttrd

Adl, sunulan hizmetlerin en önemlilerinden birinin de tanmazlar üzerinde balatlan ilemlerden bilgilendirilmek için hazrlanm Tapu Telefon Bilgileri Beyan seçenei olduuna iaret ederek, öyle devam etti:

Vatandalarmz tanmazlar üzerinde balatlan ilemlerden haberdar olmak için e-Devlette Tapu Telefon Bilgileri Beyan ksmndan cep telefonu numarasn kaydetmeli. Bu uygulama ile kiinin adna kaytl tanmazlar ile ilgili herhangi bir ilem balatldnda kiiye ksa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarna Adnzda kaytl tanmaz üzerinde Tapu Müdürlüünde ... sra no ile ilem yaplmaktadr eklinde otomatik SMS gönderiliyor. lem kiinin bilgisi ve istei dnda ise kii hemen ilgili tapu müdürlüü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda ilem güvenliini önemli ölçüde artrd.

Adl, vatandan her konuda olduu gibi tanmazlarn alm ve satm konusunda da bilgilendirmesinin öncelikle onlarn yararna olduunun altn çizdi.

Ana Sayfaya Git