Tapu personeli ataması değişti

Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda tercihleri doğrultusunda ya da kura ile atanan personel, atandığı birimde iki yıl görev yapmadan isteğe veya mazerete bağlı atama talebinde bulunamayacak

Haberler 26.06.2020 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünde görevde yükselme veya unvan deiiklii snav sonucunda tercihleri dorultusunda ya da kura ile atanan personel, atand birimde iki yl görev yapmadan istee veya mazerete bal atama talebinde bulunamayacak.

çevre ve ehircilik Bakanl Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüü Personeli Atama ve Yer Deitirme Esaslarna likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymlanarak, yürürlüe girdi.

Buna göre, mazerete bal atamalara ilikin maddede yaplan düzenlemeyle, görevde yükselme veya unvan deiiklii snav sonucunda tercihleri dorultusunda ya da kura ile atanan personel, atand birimde iki yl görev yapmadan istee veya mazerete bal atama talebinde bulunamayacak.

Aile birlii mazeretine bal atama talepleri, her yl ocak, nisan ve austos aylarnn 15ine kadar Genel Müdürlük otomasyon sistemi üzerinden alnacak. Durumu uygun olanlarn atamalar takip eden ayn 15ine kadar yaplacak.

Hizmet bölgelerinde zorunlu çalma yükümlülüü ve fiili hizmet süresi birinci bölgede 6 yl olarak düzenlendi.

Yeni düzenleme kapsamnda Genel Müdürlük tara tekilatnda bölge müdür yardmcs, ube müdürü, tapu müdürü ve kadastro müdürü unvannda görev yapan personel ile tapu sicil müdür yardmcs ve kadastro müdür yardmcs unvannda görev yapan personel, ayn hizmet alannda ve ayn unvanda toplam 6 yl görev yapabilecek.

Hizmet süresini tamamlayanlarn talepleri dorultusunda, talepte bulunmayanlarn ise resen hizmet alan deitirilebilecek.

PERSONEL GÖREVLENDRME

Bölge Müdürlükleri ve Kadastro Müdürlüklerinde mühendis ve kontrol mühendisi unvanlarnda görev yapan personel de ayn hizmet biriminde toplam 10 yl görev yapabilecek. Bu süreyi tamamlayanlarn talepleri dorultusunda, talepte bulunmayanlarn resen hizmet birimi deitirilebilecek.

Genel Müdürlük tara tekilatnda görev yapan dier personel, büyükehirlerin il merkezleri ile ayn hizmet bölgesinde yer alan birimlerinde 10 yl, büyükehirlerin dier ilçeleri ile büyükehirler dndaki il ve ilçelerde yer alan hizmet birimlerinde 15 yl görev yapabilecek. Hizmet süresini tamamlayanlarn talepleri dorultusunda, talepte bulunmayanlarn resen hizmet birimi deitirilebilecek.

Yer Deitirme Kurulunun karar ve Genel Müdür onay ile bu süre uzatlabilecek veya personel temininde güçlük çekilen birimlerde görev yapan personel kapsam d braklabilecek.

Hizmet birimi, hizmet alan veya hizmet bölgesinde zorunlu çalma süresini doldurmalar nedeni ile yer deitirmesi gerekli bulunanlardan, emekli ayl balanma artlarn kazanm olanlar ile bir sonraki yl kazanacak olanlar, emekli olacaklarna dair en geç son bavuru tarihine kadar talepte bulunmalar ve idari yönden bir saknca görülmemesi halinde bir sonraki atama dönemini geçmemek kaydyla emekli olacaklar tarihe kadar bulunduklar hizmet biriminde kalabilecek.

lgilinin emeklilik talebinden vazgeçmesi veya dilekçede belirtilen tarihte emekliye ayrlmamas halinde Genel Müdürlükçe uygun görülen bir birime resen atamas yaplabilecek.

Hizmet birimi deitirilen mühendis ve kontrol mühendisi unvanl personel ile hizmet birimi deitirilen personeller atand hizmet birimlerinde on yl görev yapmas halinde eski hizmet birimine ayn unvanla tekrar atanabilecek.

Genel Müdürlükçe belirlenen norm kadroya göre birimlerdeki norm kadro fazlas personelin, öncelikle talepleri dorultusunda, aksi takdirde birim hizmeti en fazla olan personelden balamak üzere ihtiyaç duyulan birimlere atamalar yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git