Tapuda yeni dönem başladı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yönetebileceği sistemi hayata geçirdi.

Haberler 30.08.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni uygulama, hem vatandan iini kolaylatracak hem de tapu müdürlüklerinin i yükünü azaltacak. lemlerini web-tapu üzerinden yapacak vatanda, tapu dairesine gidip imza atacak.

Web tapu e-devlet üzerinden kimlik dorulama sistemiyle birlikte kullanlabilecek. Vatandalar uygulamayla tanmazlarna ait bilgileri görüntüleyecek. Tapu sahibi, devir ilemleri öncesinde bavurularn web tapu aracl ile yaparak kuruma gitmeden ilem sürecini balatabilecek.

SAHTECLE ÖNLEM

Sistemin vatandalarn hayatna getirecei bir dier yenilik de dolandrclk ve sahtecilik giriimlerine kar alnacak önlemler olacak. Bu çerçevede, sistem sayesinde tapu sahipleri, web tapu ile tanmazlar üzerinde ilem yaplmamasna yönelik beyanda bulunabilecek. Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapaca ilemlerin her aamasnda SMS ile bilgilendirilecek.

ONLINE ÖDEME

Tapu müdürlüklerince web tapudan gelen bavurular yetkili memura havale edilecek, memur tarafndan gerekli aamalar tamamlandktan sonra ilemi gerçekletirecek kiiye tapu harc, döner sermaye hizmet bedeli ve ilemin tamamlanmas için imza tarihi ve saati SMS olarak bildirilecek. Vatandalar elektronik ortamda belgelerini göndererek bavuru yapacak. Bavurunun hangi aamada olduunu ilem sorgulama araclyla örenebilecek. Harç ve döner sermaye gibi bedeller online ortamda ödenebilecek.

Ana Sayfaya Git