Tarım işçilerine yüzde 12,5 zam için imzalar atıldı

"2018 yılında da taban aylığı farklılığı, ortadan kalkmış olacak. Sözleşmenin kooperatifimize toplam maliyeti, 62 milyon lira civarında"

Haberler 19.03.2017 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Faruk çelik,Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii ile Koop- Sendikas arasnda imzalanan toplu i sözlemesiyle personel ücretlerine ortalama yüzde 12,5 zam yapldn belirterek, Bugün itibaryla bin 859 lira olan taban ayl 2 bin 30 liraya, bin 718 lira olan taban ayl ise bin 960 liraya çkarlm bulunuyor. dedi.

Bakan çelik, Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii ile Koop- Sendikas arasnda imzalanan toplu i sözlemesi törenine katld.

Yaplan çalma çerçevesinde, 2017, 2018, 2019 yllarn kapsayan ve yaklak 5 bin personeli ilgilendiren bir sözlemenin uzlamayla neticelendirildiini anlatan çelik, Yaplan sözlemede, personel ücretlerine ortalama yüzde 12,5 zam yaplm bulunmaktadr. Farkl taban ücretlerinin 2018 ylnda eitlenmesi noktasnda da bu sözlemede önemli bir adm atlm bulunuyor. Bugün itibaryla bin 859 lira olan taban ayl 2 bin 30 liraya, bin 718 lira olan taban ayl ise bin 960 liraya çkarlm bulunuyor. 2018 ylnda da taban ayl farkll, ortadan kalkm olacak. Sözlemenin kooperatifimize toplam maliyeti, 62 milyon lira civarndadr. diye konutu.

Emein son derece kutsal olduunu vurgulayan çelik, çalanlar madur etmeyecek koullar oluturmann da kendi görevleri arasnda yer aldn kaydetti. Sendika ve kooperatif yöneticilerinin bütün unsurlar dikkate alarak yapt çalmann takdire ayan olduunu dile getiren çelik, toplu i sözlemenin hayrl olmasn diledi.

- Gübre ve yeme yaplan indirim

Tarm Kredide önemli deiimler yaandna iaret eden çelik, Bu deiimlerin banda irket birletirmelerini gerçekletirdik, 8 irketi kapattk. Daha fonksiyonel olmas adna, atlan admlarn doru olduu inancndayz. Maliyetlerde de ciddi önemli ve olumlu yansmalar oldu. Bugün itibaryla Tarm Kredi Kooperatiflerinin 12 irketi bulunmaktadr ve çalmalarna hzl bir ekilde devam etmektedir. ifadesini kulland.

Tarm Kredi Kooperatiflerinin, piyasada gübre ve yemde regülasyon açsndan önemli ilev gördüünü vurgulayan çelik, gübrede yüzde 35lere, yemde yüzde 20lere varan indirim gerçekletirdiklerini anlatt.

Tarm Kredi Kooperatiflerinin, finansman kullanmnda faiz oranlarnn yüksek olduuna dikkati çeken çelik, Esnafmz yüzde 5 civarnda faizle kredi kullanrken, çiftçi kardelerimizin yüzde 9larda faizle finansman temin etmeleri bir adaletsizlii de ortaya koyuyor. Bu konuda Ziraat Bankas ile görümelerimiz devam ediyor, çiftçi esnaf çifte standardnn ortadan kaldrlmas gerektii inancndayz. Ama Tarm Kredi Kooperatifimiz, kendi bünyesindeki üreticilerine finansman kullandrma noktasnda yüzde 1 ile 4 arasnda bir indirim gerçekletirdi. deerlendirmesinde bulundu.

çelik, Tarm Kredi Kooperatiflerinin bu yl arlkl yem fabrikalar olmak üzere bir çok alanda 600 milyon lira civarnda yatrm gerçekletireceini de bildirdi.

Türkiye çi Sendikalar Konfederasyonu (TÜRK-) Genel Bakan Ergün Atalay, Koop- Sendikas Genel Bakan Eyüp Alemdar ve Tarm Kredi Genel Müdürü Ayhan Karayamann konumalarnn ardndan toplu i sözlemesi imzaland.

Ana Sayfaya Git