Tarım ürünlerine destek!

Lisanslı depolarda muhafaza edilecek tarımsal ürünler için destekler belirlendi

Haberler 21.03.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lisansl depolarda muhafaza edilecek tarm ürünleri için ton bana aylk 3-10 lira kira destei, 25 lira nakliye destei ödenecek.

Tarm ve Orman Bakanlnn Lisans Alarak Faaliyet Gösteren Depolarda Muhafaza Edilen Tarmsal Ürünler çin Destekleme Ödemesi Yaplmas Hakknda Teblii Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, lisansl depolarda muhafaza edilen buday, arpa, çavdar, yulaf, msr, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye, ayçiçei için ton bana aylk 3 lira, pamuk için 7 lira, fndk, zeytin, zeytinya, kuru kays, Antep fst, kuru üzüm ve kuru incir için de aylk 10 liray geçmemek üzere kira ücretinin yars kadar kira destei verilecek.

Kira destekleme ödemeleri, lisansl depo iletmelerine yaplacak. çiftçi Kayt Sistemine (çKS) kaytl üreticiler ve ürünlerini bu sisteme kaytl üyelerinden alan üretici örgütlerine, ürünlerini lisansl depolarda muhafaza etmeleri halinde ilave kira destei salanacak. lave kira desteklemesi 2019 hasat döneminden balamak üzere, her üretim ylna ait ürün için en fazla 6 ay üretici veya bunlarn örgütlerine ödenecek.

ÜRÜN DESTEKLER

lave kira, nakliye ve analiz ücreti desteinden faydalanabilmek için mevcut üretim ylna ait ürünlerin depolama döneminin balangç tarihiyle içinde bulunulan yln son günü arasnda lisansl depoya girmi olmas art aranacak.

Nakliye destei, ilave kira desteinden yararlananlara ürün miktar üzerinden ton bana 25 liray geçmemek üzere verilecek. Depolanacak ürünlerin lisansl depoya tesliminden önce yaplacak analiz bana da 25 liray geçmemek üzere analiz ücreti destei salanacak.

Kira destekleme ödemeleri, 1 Ocak-31 Mart, 1 Nisan-30 Haziran, 1 Temmuz-30 Eylül ve 1 Ekim-31 Aralk tarihlerinde 3er aylk dönemler halinde, ilave kira, nakliye ve analiz ücreti destekleme ödemeleri ise 1 Mays-31 Ekim, 1 Kasm-30 Nisan tarihlerinde 6ar aylk dönemler halinde yaplacak.

Tebli, 17 Ekim 2019dan geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git