Tarım ve gıdada kalıcı iş modeline "e-platform"lu destek

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) koordinatörlüğünde yürütülen, Avrupa Konseyi tarafından desteklenen ve 4 Avrupa Birliği (AB) ülkesinden 6 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı "Endüstrinin Kalıcı İş Modellerine Doğru Geçişi İçin Eğitime Destek Veren Tarım-Gıda Ortaklığı (APPETITE) Projesi" sona erdi. Proje kapsamında oluşturulan eğitim içerikleri, hazırlanan e-platform üzerinden kullanıcılara sunuldu.

Haberler 13.12.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SETBRden yaplan açklamaya göre, tamamlanan APPETITE Projesi ile tarm ve gda alannda faaliyet gösterip kalc i modellerine geçmek isteyen endüstriyel iletmelerle bu alanda faaliyette bulunmay hedefleyen genç giriimciler için yeni eitim süreci modeli oluturuldu.

Birliin yönettii projenin çalmalarna, spanyadan FEDACOVA (Valensiya Bölgesi Gda leri Federasyonu) ve COORDINA (irket ve nsan Kaynaklar Faaliyetleri Koordinasyonu), talyadan Gda Endüstrisi Federasyonu ve TATICS Group Danmanlk letiim ve Eitim Hizmetleri Merkezi, Fransadan CRITT (novasyon ve Teknoloji Transfer Merkezi) ile Danimarkadan Aalborg Üniversitesi katld.

Proje kapsamnda yürütülen çalmalarda tarm ve gda sektörlerinde kalc i modelleri kurmak için ihtiyaç duyulan eitim ve öretim yöntemlerine odaklanld.

- e-Platform devrede

Sürdürülebilir i modeline geçmek için uyum ve inovasyon gereklilii konusunda tarm-gda sektöründeki deneyimli i insanlarnn farkndalklarn artrmann hedeflendii projeyle genç isizler için tarm-gda sektörlerinde inovasyon ve sürdürülebilir program uygulamalarn salayacak yeni yetkinlikler gelitirilmesi amaçland.

Proje kapsamnda, deneyimli i insanlar ve yeni mezunlara yönelik eitim araçlar hazrlanrken, bunlardan oluan kurslarn yer ald bir e-platform oluturuldu.

Kullanclar, platforma ve hazrlanan eitim içeriklerine www.appetiteproject.eu adresinden ulaabiliyor.

Birlemi Milletler Sürdürülebilir Kalknma Hedefleri ile uyumlu bir eitim içerii oluturulan projeyle Türkiyede ve ABde tarm ve gda endüstrisinde yeni, kalc i modelleri yaratlmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git