Tarıma dayalı mali destekler

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı teknik desteğiyle hazırlanan Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Mali Destek Programı başlıyor.

Haberler 26.03.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanl GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ve Karacada Kalknma Ajans ibirlii içerisinde, Birlemi Milletler Kalknma Program (UNDP) teknik desteiyle hazrlanan Tarma Dayal Sanayide Entegre Kaynak Verimlilii Mali Destek Program balyor.

Mali Destek Program, anlurfa ve Diyarbakr illerini kapsyor. Mali Destek Programnda ürünler pamuk, msr, buday, krmzbiber, zeytin, Antep fst, koyun sütü ve dier süt çeitleri öncelikli olmak üzere Karacada pirinci, krmz mercimek, domates ve üzüm olarak belirlendi.

Belirlenen ürünlerin birincil üretim sonras deer zincirlerinde yer alan tarma dayal sanayi iletmelerinde kaynak kullanm maliyetlerinin verimlilik arttrc yöntemlerle düürülmesi, rekabet edebilirliklerinin arttrlmas ve entegre kaynak verimlilii uygulamalarnn yaygnlatrlmas hedefleniyor.

MAL DESTEKLER

Programn konular ise proses verimlilii, çalan verimlilii, atk yönetimi, enerji verimlilii, tesis deposu ve souk zincir ünitelerinde kaynak verimlilii olmak üzere entegre kaynak verimliliini gelitirme faaliyetleri ile kurumsal kapasite gelitirme ve farkndalk oluturma faaliyetlerini içeriyor. Mali Destek Program GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ve Birlemi Milletler Kalknma Program (UNDP) i birliinde yürütülen GAP Bölgesinde Tarm ve Tarma Dayal Sanayide Entegre Kaynak Verimlilii Projesinin önemli çktlarndan biri olarak tasarland. Proje kapsamnda filtreleme yaklam ile belirlenen stratejik ve bölgesel ürünler ve deer zincirleri dikkate alnarak Mali Destek Program ekillendirildi.

Tarma Dayal Sanayide Entegre Kaynak Verimlilii Mali Destek Programnn 2019 yl bütçesi toplam 4,5 TL olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git