Tarıma destek!

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemleri yatırımlarına yüzde 50 destek verilecek. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon lirayı geçemeyecek.

Haberler 08.12.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarmsal faaliyetler için gelitirilen modern basnçl bireysel sulama sistemi yatrmlarnda mal alm tutarnn yüzde 50si kadar destek salanacak.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Hakknda Teblii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Teblile tarmsal faaliyetler için gelitirilen modern basnçl bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafndan kullanmnn yaygnlatrlarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretilmesi amaçlanyor.

Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Program tarla içi damla sulama, yamurlama, mikro yamurlama, yüzey alt damla sulama, lineer veya center pivot sulama, tamburlu sulama, güne enerjili sulama sistemlerinin kurulmasn kapsyor.

Program, bu 7 yatrm konusu kapsamnda tüm illerde uygulanacak.

Bavuru sahiplerinin destekten yararlanabilmeleri için çiftçi Kayt Sistemine (çKS) kaytl olmalar gerekecek.

- Mal alm tutarnn yüzde 50si kadar destek

Kabul edilen bavurularda, sözlemede belirlenen hibeye esas mal alm tutarnn KDV hariç yüzde 50sine hibe yoluyla destek verilecek.

Hibeye esas mal alm tutar 1 milyon liray geçemeyecek. Mal alm bedellerinin bu miktar amas durumunda, aan ksm yatrmc tarafndan ayni katk olarak karlanacak.

Yerinde teslim ve montaj giderleri, mal alm bedeli içinde olacak ekilde mal alm faturas düzenlenmesi durumunda, toplam tutar hibe destei kapsamnda deerlendirilecek.

Hibeye esas proje tutarnn yüzde 1ini amamak kaydyla proje hazrlama giderleri de hibe destei kapsamnda olacak.

Hibe bavurularnda, güne enerjisi sistemiyle sulama sisteminin birlikte projelendirildii durumlarda, güne enerjisi sisteminin maliyeti toplam maliyetin yüzde 50sini geçemeyecek.

Bu tebli kapsamnda bavurular, programn uygulama yl itibaryla 1 Ocaktan balayarak 60 gün içinde, mesai bitimine kadar, bavuru sahipleri tarafndan dosya halinde tek nüsha olarak elden il müdürlüüne teslim edilerek yaplacak.

Program kapsamnda bavurularn yapld her il için tahsis edilen ödenek miktar kadar bavuruya hibe destei salanacak.

Ana Sayfaya Git