Tarımda kadın girişimciler!

Tarım sektöründe faaliyet gösteren kadın girişimcilere destek vermeyi amaçlayan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı için başvurular 15 Ocak'a kadar sürecek.

Haberler 10.01.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KAGDER, Migros ev sahipliinde Tarmda Kadn Giriimci Gelitirme ve Hzlandrma Program için tarm sektöründeki faaliyetlerini en az bir, en çok üç yldr sürdürmekte olan kadn giriimciler 15 Ocak 2020 tarihine kadar bu programa katlmak için bavuru yapabiliyor. 89 ubat 2020 tarihlerinde Migrosun stanbul Ataehirdeki merkezinde düzenlenecek olan kampa katlacak 75 kadn giriimci yaplan bavurular arasndan belirlenecek.

Konuyla ilgili bir açklama yapan KAGDER Bakan Emine Erdem, unlar söyledi:

Stratejimiz kadnlar teknoloji, toplum, ticaret ve tarmda güçlendirmeyi içerdii için bunu ksaca 4 T olarak ifade ediyoruz. Bunun içeriinde kadnlarn dijitalleme, bilim ve teknolojide güçlenmesi için çalmak, bu konularda genç kadnlardan balayarak kadnlarn STEM konularna ilgi duymalarn salamak yer alyor. Ayrca toplumda güçlenmek alannda daha fazla kadn giriimciye ulamay, Anadoluya açlarak her ilde yeni KAGDER üyeleri kazanmay ve AB hibe projesi kapsamnda Dünyasnda Kadn letiim An kurmay hedefliyoruz. Stratejimizin ticaret ayanda ise kamu ve özel sektörde satn almalarda daha fazla kadnn tedarikçiler arasna girmesini salamay, ticaretin kadnlar portaln hayata geçirmeyi ve kadn giriimcilerin d ticarete açlmalarn amaçlyoruz.

4 T STRATEJS

4 T stratejisinin temel sütunlarndan birinin tarmda kadn güçlendirmek olduunu vurgulayan Erdem öyle devam etti:

Tarm istihdam çok önemli ve tarm büyük ölçüde kadnlarn emei üzerinde yükseliyor. Bugün 252 bin kadn kendi hesabna tarmda çalyor ve bu sektörde 2 bin kadn iveren bulunuyor. Bizim birincil hedefimiz krsalda gda, tarm, hayvanclk, arclk ve balkçlk gibi farkl alanlarda iveren olarak faaliyet gösteren kadn giriimcilerin ilerinin büyümesi ve sürdürülebilir olmas ve bu kadnlarn yörelerinde yeni kadnlara ilham vererek yeni kadn giriimciler yaratlmasna vesile olmalardr.

kincil hedefimiz ise krsal gelimeye katk salayarak krsalda istihdam alanlar yaratmak ve tarmda kadn istihdamnn artmasdr. Son derece önemli ve stratejik olan bu sektöre kadn giriimcilerin yapaca önemli katklar olacana inanyoruz. Kadnlarn giriimci potansiyeli ve enerjisi tarm sektörümüzü güvenle gelecee tayacaktr buna inanyoruz. Bu kapsamda, daha önce KAGDERin 15inci kurulu yldönümü vesilesi ile hayata geçirdiimiz ve 15 kadn giriimciye destek verdiimiz Proje 15in bir benzerini tarm alannda faaliyet gösteren kadn giriimcilere sunabildiimiz için çok mutluyum. Tarmda Kadn Giriimci Gelitirme ve Hzlandrma programnn hedeflerimize giden yolda önemli bir adm olacana inanyorum. Hedefimiz sürdürülebilir bir altyap kurmak ve bunu kalc bir projeye dönütürmek olmal. Bu projenin gerçekletirilmesinde emei geçen, inanan ve destekleyen bütün kii ve kurumlara teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git