Tarımda teknoloji geliştirme projelerine destek verilecek

Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu konularda, bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi, bu bilgi ve teknolojilerin çiftçilerle tarımsal sanayicilere aktarılması için uygun görülen Ar-Ge projelerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destek sağlanacak

Haberler 13.03.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl, tarm sektörünün ihtiyaç duyduu konularda, bilgi ve teknolojilerin gelitirilmesi, bu bilgi ve teknolojilerin çiftçilerle tarmsal sanayicilere aktarlmas amacyla uygun görülen aratrma gelitirme projelerini destekleyecek.

Bakanln, Aratrma ve Gelitirme Destek Programna likin Tebli Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, üniversiteler, sivil toplum ve meslek kurulular, TÜBTAK Ar-Ge birimleri ve özel sektörce hazrlanan projelerin bavuru ve deerlendirme süreçleriyle deerlendirme süreci sonunda desteklenmesine karar verilen projeler Bakanlk Ar-Ge Destek Programndan yararlanacak.

Projeler yeni kurulan bir kurul tarafndan belirlenecek. Kurul, bakan yardmcs bakanlnda, Tarmsal Aratrmalar ve Politikalar, Gda ve Kontrol, Hayvanclk, Balkçlk ve Su Ürünleri, Bitkisel Üretim ve Tarm Reformu genel müdürlüklerinden birer temsilci, üniversitelerin bahçe bitkileri, bitki koruma, tarla bitkileri, tarm makineleri, tarm ekonomisi, toprak bilimi ve bitki besleme, tarmsal yaplar ve sulama, zootekni, su ürünleri, gda ve veteriner hekimlii bilim dallarndan birer öretim üyesi ve TÜBTAKtan bir temsilci olmak üzere 19 üyeden oluacak.

Kurul, projelere verilen destein durdurulmas, iptali, proje yürütücüsü veya üniversiteler için yürütücü kurum deiiklii, proje orta kurum deiiklii, bütçe art, süre uzatm ve benzeri konularda karar verecek, ödemeleri karara balayacak.

- Projeler TAGEMe iletilecek

Kurul, her yl belirledii öncelikli konulara ilikin proje bavurularnn Tarmsal Aratrmalar ve Politikalar Genel Müdürlüüne (TAGEM) sunulmas için, her takvim ylnda bir kez çarya çklacak

Proje formatna uygun ekilde hazrlanan projeler, çarda belirtilen süre içerisinde TAGEMe iletilecek.

Desteklenmesine karar verilen projeler, TAGEMin internet sayfasndan ilan edilecek.

Destek ödemesi tarmsal destekleme bütçesinden, Ziraat Bankasnda açlan proje hesabna yaplacak.

Ana Sayfaya Git