Tarımda üretim artışına teknoloji katkısı

Tarım Kredi Kooperatiflerince, üretim artışı ve verimlilik sağlanmasında büyük önemi bulunan tarımda dijitalleşme ve teknoloji kullanımı, 2'nci Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda masaya yatırılacak.

Haberler 30.10.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm Kredi Kooperatiflerince, üretim art ve verimlilik salanmasnda büyük önemi bulunan tarmda dijitalleme ve teknoloji kullanm 2nci Verimlilik ve Teknoloji Fuar kapsamnda düzenlenecek panellerle ele alnacak.

Türkiye Verimlilik Vakf tarafndan düzenlenen 2nci Verimlilik ve Teknoloji Fuar, 31 Ekim-3 Kasmda Congresium Ankarada gerçekletirilecek.

Fuar, Türkiye ve dünyada verimliliin artrlmasna katk salayan teknolojik ürünlerin sergilenmesini, bu çalmalarn geni kitlelere ulatrlmasn ve verimlilik alannda farkndaln artrlmasn amaçlyor. Verimlilik salayan teknolojilerle tanma imkan verecek fuar, 09.30-19.00 saatlerinde açk olacak ve etkinlie ücretsiz girilebilecek.

Gelecek çin Teknolojiler temasyla gerçekleecek fuar, bata savunma sanayisi olmak üzere sanayi, eitim, enerji, tarm, iletiim, ulam ve salk sektörlerindeki akll çözüm ve teknolojileri kapsyor. Fuara, söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren üretici veya tedarikçi olarak yerli ve yabanc 250 firma veya temsilcisinin katlmas bekleniyor.

Fuarn paydalarndan biri de Türkiye Tarm Kredi Kooperatiflerinin teknoloji alannda faaliyet gösteren itiraki TARNET olacak. TARNET, fuarda hem tarm teknolojileri alanndaki Ar-Ge faaliyetlerini tantaca bir stant açacak hem de 2 Kasmda Gelecein Tarm ve Tarmda Verimlilik ile Gelecein Meslei Tarm isimli iki ayr panel düzenleyecek.

- Akll teknolojileri yakndan takip ediyoruz

Tarm Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, AA muhabirine, üretim öncesi toprak analizinden ilaçlamaya, hasat sonras depolamadan ürünleri tüketiciyle buluturmaya kadar, tarladan sofraya üretimin her safhasnda teknoloji kullanmna önem verdiklerini söyledi.

Bu alanda gerekli altyap çalmalarn da yürüttüklerini belirten Poyraz, Yerli ve milli imkanlarla savunma sanayisinde olduu gibi tarm sektöründe de en gelimi teknolojik imkanlar çiftçilerimizle buluturmak ve verimli tarm üretimi yapmak için akll tarm teknolojileri alann yakndan takip ediyoruz. Hedefimize ulamak için gerekli atlmlarn altyapsn oluturuyoruz. dedi.

- Ürün fiyatlarnn aa çekilmesine katk

Poyraz, teknolojinin tarmda kullanmn salayarak üretimdeki verimlilii artrmak istediklerine dikkati çekerek, öyle konutu:

Teknolojinin gücünü kullanarak tarm arazilerimizden ve çiftçi ortaklarmzdan gelen veriler nda tüketim ihtiyacna göre üretim planlamalarmz gerçekletirmeyi hedefliyoruz. Verimlilii artrdmzda üretilen ürün miktarmz artacak, bu da ürün fiyatlarnn aa çekilmesine ve halkn gda güvenliine ciddi oranda katk salayacaktr.

TARNETin dijital kooperatifçilik kapsamnda yakn dönemde hayata geçirdii Elektronik Belge Yönetimi, E-Dönüüm, Intranet ve çiftçi Temas Sistemi çözümleriyle milyonlarca lira tasarruf saladn vurgulayan Poyraz, irketin, tarm teknolojilerinde yapaca yatrmlarla da gelecek dönemde kritik öneme sahip milli çözümleri çiftçinin hizmetine sunacan dile getirdi.

Poyraz, tarmda dijitallemeyle çiftçilerin yetitirdii ürünlerin verimliliinin ve kalitesinin artacan, böylece çiftçinin kazancnn maksimize edileceini belirterek, unlar kaydetti:

Teknoloji kullanmyla tarmda üretim ekilleri gelitirilecek, kaynaklar doru ve etkin kullanarak daha az girdiyle daha çok üretim salanacak. TARNET, tarmda teknoloji kullanmnn etkilerine yönelik detayl çalmalar yapyor. Bu çalmalarla TARNET olarak odaklandmz ana hedef, çiftçimizin maruz kald girdi maliyetlerini azaltmak.

Poyraz, irketin bu süreçte kazand kurumsal deneyimleri ve tarm teknolojileri alannda yapaca çalmalar Verimlilik ve Teknoloji Fuarnda paylama imkan bulacan bildirdi.

- Tarmda dijitalleme tartlacak

TARNETin fuar kapsamnda düzenleyecei Gelecein Tarm ve Tarmda Verimlilik ile Gelecein Meslei Tarm panellerinde, tarmn dijitallemesinden yeni nesil çiftçilik modellerine, teknolojinin tarma etkilerinden yakn dönemdeki tarm stratejilerine kadar birçok konu ilenecek.

Ana Sayfaya Git