Tarımsal üretime faiz indirimleri!

Üreticiler, sözleşmeli üretim yapanlar, ilgili birlik ve kamu kuruluşları, 31 Aralık 2022'ye kadar belirlenen indirim oranlarıyla kredi kullanabilecek.

Haberler 04.01.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatifleri, tarmsal üretime ilikin finansman ihtiyacn uygun koullarda karlamaya yönelik yüzde 25-75 orannda daha düük faizli yatrm ve iletme kredisi kullandrabilecek.

Konuya ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, üreticiler, sözlemeli üretim yapanlar, tarmsal amaçl kooperatif ve üretici birlikleri, Tarm letmeleri Genel Müdürlüü ve yalnzca lisansl depo yatrm yapan kamu kurum ve kurulular ile bunlarn iktisadi iletmeleri, 31 Aralk 2022ye kadar belirlenen indirim oranlaryla kredi kullanabilecek.

Sadece Türkiyedeki tarmsal üretim faaliyetleri için yatrm ve iletme kredisi verilecek.

Üreticilerin, birden fazla üretim alannda kredi talebinde bulunmas durumunda kredinin üst limiti, krediye konu ürünlerden en yüksek kredi üst limitine sahip ürüne göre belirlenecek.

Yatrm kredilerinde faiz indirimi

Büyükba, küçükba hayvan yetitiricilii veya besicilii konularnda faaliyet gösteren ve bu alanlarda kredi kullanan üreticilerin mevcut kapasiteleriyle uyumlu yem bitkisi üretimi, modern basnçl sulama sistemi alm ile sözlemeli üretim yaptran gerçek veya tüzel kiilere kendi adlarna sözlemeli üretime konu ürünle ayn ya da farkl konularda yaptklar tarmsal üretime yönelik kullandrlacak krediler kredi üst limiti hesaplamasna dahil edilmeyecek.

ndirim oranlarnn kademeli olarak uygulanaca geleneksel hayvansal ve bitkisel üretim konularnda kredi kullanacak üreticiler, indirim oranlarndan, kullanacaklar kredi tutarna göre kademeli olarak yararlanacak.

Mevcut iletmelerin satn alnmasna yönelik kredilerde de satn alnacak iletmenin faaliyet konusuna göre indirim uygulanacak.

Üretim konusuna göre, 500 bin lira ile 50 milyon lira arasnda deien üst limitteki krediler için yüzde 25-75 orannda faiz indirimi yaplacak. Özellikli kriter olarak belirlenen artlar salayan üreticiler, ek olarak yüzde 10 faiz indiriminden faydalanabilecek. Uygulanacak toplam indirim oran yüzde 100ü aamayacak.

Bu arada, özellikli kriterler dikkate alnarak hazrlanan ve indirim oranlar ile kredi üst limitinin gösterildii tablo da karar metninde yer ald.

Karar, 1 Ocaktan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git