Tarım aletleri ihraç ediliyor!

Muş'un Malazgirt ilçesinde 10 firma tarafından üretilen tarım aletleri, 5 ülkeye ihraç edilerek kent ekonomisine katkı sağlanıyor.

Haberler 21.09.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Malazgirt ilçesindeki Tarm Makineleri htisas Sanayi Sitesinde (TARMSS) 10 firma tarafndan üretilen tarm aletleri, 5 ülkeye ihraç ediliyor.

TARMSS bünyesinde kurduklar iletmelerde tarm aletleri üreten 10 firma, ürünlerini yurt içinin yan sra Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Suriye ve Iraka satyor. Müterilerin özel talepleri üzerine arazi koullarna uygun tarm aletleri hazrlayan firmalar, kalite ve garanti güvencesiyle tercih ediliyor. Kurulduunda, devlet desteiyle yüzde 50 hibeyle ekipman alan firmalar, yüzlerce kii istihdam ederek kent ekonomisine katk sunuyorlar.

- Tarm aletleri konusunda ciddi bir mesafe katedildi

Malazgirt Ziraat Odas Bakan Tahsin Klnç, TARMSSin 2008 ylnda eski Sanayi ve Ticaret Bakan Zafer çalayan ile dönemin Valisi Erdoan Bektan desteiyle kurulduunu hatrlatt. Sanayi sitesinde 10 firma tarafndan tarm aleti üretildiini kaydeden Klnç, öyle konutu:

Firmalarmz tarm aletlerini birçok ülkeye ihraç ediyor. hracat, Malazgirt, Mu ve ülke ekonomisine ciddi katk salyor. Firmalar, ilk günden bugüne kadar tarm aletlerini daha da gelitirerek üretiyor. Bütün tarm aletleri Malazgirtte hazrlanyor. Malazgirt, tarm aletleri üretimi konusunda ciddi bir mesafe katetmi. Bu firmalarmza sahip çkmamz lazm.

- Bu firmalar Malazgirtin kaderini deitirdi

u anda Malazgirtli gençler burada istihdam ediliyor. Gençler bu firmalar sayesinde evine ekmek götürüyor. diyen Klnç, Malazgirtten Türkiyenin her yerine tarm makineleri gönderiliyor. Ayn zamanda yurt dna ihracat ediliyor. Bunun Malazgirt, Mu ve ülkeye ciddi bir ekonomik katks oluyor. Bu yl yaklak 4 milyon liralk makine satld. ifadelerini kulland.

Firmalarn siparileri yetitirmek için hummal bir çalma içerisinde olduunu sözlerine ekleyen Klnç, Dou Anadolu Bölgesinde tarm makineleri ve fabrikalar olduu sürece insanlar da burada istihdam edilecek. Burada göç olmayacak. Bu firmalar, Malazgirtin kaderini deitirdi. Burada yüzlerce kii çalyor. Bunlarn sigortalar yatrlyor. Malazgirt bu firmalarla ayakta duruyor. deerlendirmesinde bulundu.

- Türkiyenin dört bir yanna tarm aletleri gönderiyoruz

Aktif Makineleri Sanayi Limited irketinin iletme sahibi Ömer Hanay da 15 ayr tarm aleti ürettiklerini anlatt.

Fabrikada 90 kiinin istihdam edildiini ifade eden Hanay, öyle konutu: Eleman eksiimiz de var. u anda Türkiyenin dört bir yanna tarm aletleri gönderiyoruz. Ürünlerimiz garanti kapsamnda olduu için talep çok oluyor. Yurt dna satlarmz var. hraç ettiimiz ülkeler daha önce tarm aletlerini Avrupa Birlii ülkelerinden alyorlard, u an yüzde 80i buradan alyor. Tarm aletlerini Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Suriye ve Irak gibi komu ülkelere satyoruz. Makinelerimiz tamamen yerli üretim olduu için bizi tercih ediyorlar. Aletlerimiz tüm arazi koullarna uygundur. Her çeit araziye göre ekipmanlarmz var.

Hanay Tarm Makineleri Sanayi Limited irketi sahibi Erhan Hanay da traktör için yllk 400 römork hazrladklarn söyledi.

Ürünlerin yüzde 80ini iç, yüzde 20sini de d pazara sattklarn dile getiren Hanay, Burada 15 personel çalyor. Elimizden geldiince Malazgirtin, Muun ve ülkenin ekonomisine katkda bulunuyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git