Tarım fuarı açılıyor

Avşar, “Tarım ve Hayvancılık Fuarı bölgemiz için çok önemli bir organizasyondur”

Haberler 02.04.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 10. Tarm ve Hayvanclk Fuar 2-6 Nisan 2019 tarihinde Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde kaplarn açyor. DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Erdal Avar Tarm ve Hayvanclk Fuar sektörünün geliimine önemli katklar sunacaktr dedi.

Tarm ve Hayvanclk Fuar hazrlk sürecini deerlendiren DTSO Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Avar, bu yl 115 firma temsilcisinin katlmyla açlacak olan fuarda çiftçilerin teknolojiyi yakndan izlemesinin ve topra verimli tekniklerle ilemesinin, tarm sektörüne önemli katklar salayacan belirtti. Avar, tarmn tarihsel geçmiine bakldnda ilk izlerine Diyarbakr çayönünde rastlandna dikkat çekerek, Diyarbakr bu anlamyla tarmn ekonomik faaliyet olarak ortaya çkt ilk merkezdir. Bu yl 10.sunu düzenlediimiz Tarm ve Hayvanclk Fuar bata Diyarbakr ve ilçeleri olmak üzere Mardin, anlurfa, Batman, Gaziantep, Bingöl, Bitlis, rnak, Siirt, Mu gibi bölgemizin tarm ve hayvanclk sektörünün geliimine önemli katklar sunacaktr dedi.

Tarm sektörü stratejik bir sektördür

2018 ylnda 114 bin 300 ilgili tarafndan ziyaret edilen ve bu sene fuar ile ilgili yaplan yurtiçi ve yurtd tantmlar neticesinde bu rakamn üstünde ziyaretçi beklediklerini kaydeden Avar, Yerli ve yabanc i insanlarnn profesyonel anlamda katlmclar ile balant kurmas salanacak. Tarm hem ilimizin hem de bölgenin en önemli gerçeidir. Özellikle tarm sektörü stratejik bir sektördür. Nüfusuna yeter gday üretmek çok önemlidir. Hiçbir ülke tarmsal üretimini sadece ekonomik bir faaliyet olarak göremez. Diyarbakrn corafi konumunu, iklimsel elverililiini ve sahip olduu tarmsal alan de göz önüne aldmzda tarmn kent ekonomisindeki yeri ve önemi kendiliinden ortaya çkacaktr. Bu balamda Tarm ve Hayvanclk Fuar bölgemiz için çok önemli bir organizasyondur eklinde konutu.

Silvan barajnn tamamlanmas

Tarm sektöründeki yatrmlara da deinen Avar Özellikle GAP Projesi kapsamnda Silvan Barajnn tamamlanmasyla birlikte, tarmdan gelen sanayi girdisi ve verimliliin artacak olmas ile tarmn bölgenin ve ilimizin kalknmasnda önemi artacaktr dedi. Fuarn bu anlamyla önemli bir misyon üstlendiini belirten Avar, fuar için Tüyap tarafndan Dou ve Güneydou illerinden 22 ilden ziyaretçi organizasyonlar yapldn ve yurt dndan Irak (Erbil, Duhok, Süleymaniye, Kerkük), ran, Ürdün, Kamerun ve Gürcistandan yabanc ziyaretçilerin katlm salayacan, ikili görümeler yaplacan belirterek, sektördeki gelimeleri takip eden firmalar ve ziyaretçileri Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan fuara davet etti.

Ana Sayfaya Git