Tarım kredi borçları ertelendi

Terör olayları nedeniyle Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari'de mağdur olan gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçları bir yıl ertelenecek.

Haberler 06.05.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Kurulunun, Baz llerimizde Yaanan Terör Olaylar Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kii Üreticilerin Ziraat Bankas A ile Tarm Kredi Kooperatiflerine Olan Kredi Borçlarnn Ertelenmesi Hakknda Karar Resmi Gazetede yaymland.

TRAMI KRED BORçLARI

Buna göre, Diyarbakr, Mardin, rnak ve Hakkaride ve ilçelerinde faaliyet gösteren 2016da yaanan terör olaylar nedeniyle ekilileri, ürünleri, hayvan varlklar, tesisleri veya seralar zarar gören çiftçi Kayt Sistemine ve Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn dier kayt sistemlerine kaytl olup üretim faaliyetlerine devam eden gerçek veya tüzel kii üreticilerin, Bakanln görev alan içinde yer alan tarmsal amaçl kooperatiflerin ve Tarm letmeleri Genel Müdürlüünün Ziraat Bankas ve Tarm Kredi Kooperatiflerine olan düük faizli kredi kullandrlmasna ilikin Bakanlar Kurulu Kararlar kapsamndaki kredi borçlarnn ertelenmesine ilikin usul esaslar belirlendi.

Bu kapsamda, ekilileri, ürünleri, hayvan varlklar, tesisleri veya seralar en az yüzde 30 zarar gören ve bu durumlar hasar tespit komisyonlarnca belirlenen söz konusu gerçek ve tüzel kiilerin ilgili kurumlara olan kredi borçlar 1 yl ertelenecek. Söz konusu karar, 1 Ocak 2016dan geçerli olmak üzere yürürlüe girdi.

Ana Sayfaya Git