Tarım Kredi'den çiftçiye sigorta çağrısı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, üreticilere kredi borçlarının yapılandırılmasında mağdur olmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmaları, tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulundu.

Haberler 10.01.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Poyraz, Tarm Sigortalar Havuzu (TARSM) üzerinden yaplan tarm sigortalarnda primin yarsnn, baz teminatlarda ise primin üçte ikisinin devlet tarafndan ödendiini anmsatt. Poyraz, ayrca çiftçilerin, tarmsal iletme varlklarn TARSMe sigorta ettirmeleri halinde, Tarm Krediden kullandklar kredilere ait faizlerin yüzde 25ten yüzde 100e kadarnn da devlet tarafndan ödendiini ve indirimli faiz oranlarndan faydalanma imkannn sunulduunu söyledi.

çiftçiye sigorta çars

Bunlarn yan sra doal afetler sebebiyle kredi borcunu ödeyemeyen ortaklarn kredi borçlarnn ertelenmesinde, yasal mevzuat gereince yalnzca faiz indirimli kredi borçlarnn ertelenebildiinin altn çizen Poyraz, üreticilerin tarmsal varlklarnn TARSMe sigorta ettirilmesi artnn, kredi borçlarnn ertelenmesi ilemlerinde de arandn ifade etti.

Poyraz, 2017deki kredi borçlarnn ertelenmesi ilemlerinde TARSMe sigorta yaptran ortaklarn bu imkandan faydalanrken, sigorta yaptrmayanlarn ertelemeden yararlanamayarak madur olduuna dikkati çekerek, Bu açdan tüm üreticileri ve ortaklar çKSye kayt olmaya ve bilgilerini güncellemeye, TARSMe sigorta yaptrmaya davet ediyorum. dedi.

- Sigortada kapsam geniledi

Bu yl TARSM kapsamnn daha da genilediinin altn çizen Poyraz, unlar kaydetti:

Kadn ve genç çiftçilerimizin tarm sigortalarna katlmn tevik etmek amacyla tüm sigorta branlarnda oluan primin yüzde 5i orannda indirime gidildi ve lçe Bazl Kuraklk Verim Sigortasnn kapsamna budayn yan sra arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünleri ve bu ürünlerin tohumluklar da dahil edildi.

Üreticilerin, ürünlerin son kabul tarihinden önce sigortalarn yaptrabileceklerini belirten Poyraz, son güne kalnmas halinde younluktan dolay zorluk yaanabileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git